iulie 2014
Festivalul Internaţional de film NexT, 2014
Cele mai bune scurtmetraje de la Festivalul Internaţional de Film NexT vin la Bistro Chez Elvire vineri, 4 iulie 2014, de la ora 21:00. Premiate în ediţiile trecute ale competiţiei, ele se întorc în grădina Institutului Francez pentru o seară franţuzească alături de poveşti europene. Intrarea este liberă.

Pentru că serile de vară cer un dram de visare, în luna iulie weekendul începe cu poveşti înduioşătoare, dovezi de curaj şi testimoniale ale trecerii timpului. Proiectăm scurtmetrajele: Pe malurile Mediteranei (r. Olivier Py, 2011), 2 Birds (r. Runar Runarson, 2008), Aglaée (r. Rudi Rosenberg, 2010), Geamandura (r. Mariano Salvador, 2009) şi Muzica în sânge (r. Alexandru Mavrodineanu, 2010).

Pe malurile Mediteranei (r. Olivier Py, 2011) câteva filme de 8 mm, salvate de la uitare după 25 de ani, pun destinul unei familii şi al unei generaţii într-o lumină nouă. Scurtmetrajul a câştigat Trofeul NexT în 2012.

În 2 Birds (r. Runar Runarson, 2008), pentru un grup de adolescenţi, o seară frumoasă de vară aduce trecerea de la inocenţă la maturitate. Un băiat timid trăieşte tipica pasiune şcolărească pentru o fată de aceeaşi vârstă, care e, din întâmplare, o prietenă de-a prietenului său.

Tot la capitolul tranziţii, Petre este convins că are un băiat talentat, doar că lansarea lui în lumea manelelor este mai dificilă decât credea, în Muzica în sânge (r. Alexandru Mavrodineanu, 2010).

În curtea şcolii, Benoit pierde un pariu cu unul dintre prietenii săi. Drept pedeapsă, trebuie să o invite pe Aglaée (r. Rudi Rosenberg, 2010), o elevă cu handicap, să iasă împreună cu el. Filmul emoţionant a câştigat premiul "Cristian Nemescu" pentru cea mai bună regie în 2012 şi a fost votat favoritul publicului.

În timpul vacanţei sale la mare, un bărbat se hotărăşte să înoate până la o geamandură, îndepărtându-se periculos de mult de ţărm, în Geamandura (r. Mariano Salvador, 2009).

Aceasta este prima din două seri de scurtmetraje organizate în colaborare cu Societate Culturală NexT. Următoarea sesiune best of de filme scurte va avea loc pe 18 iulie 2014, de la 21:00.

Bistro Chez Elvire, situat în grădina Institutului Francez, Bd. Dacia nr. 77, în vecinătatea Cinematografului Elvire Popesco, e un spaţiu cultural outdoor de întâlnire al oamenilor frumoşi din Bucureşti, al iubitorilor de film, de teatru, de cultură franceză şi al celor care caută o alternativă la terasele aglomerate din centrul istoric al Bucureştiului. Continuând seria manifestărilor culturale din 2013, Chez Elvire găzduieşte săptămânal proiecţii de filme, piese de teatru în aer liber, târguri, pop-up shop-uri şi alte eveniment speciale.
Festivalul Internaţional de Film NexT, ajuns la a 8-a ediţie, este organizat de Societatea Culturală NexT şi este o competiţie anuală de scurtmetraje româneşti şi străine.
Pentru mai multe informaţii: Alex Dinu // [email protected] / tel. 0761 297 710


Descarcă broşura NexT, 2014 aici..
Descarcă programul NexT, 2014 aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus