iunie 2014
Festivalul de teatru tânăr Ideo Ideis, 2014
Începând cu ediţia 9 (2014), Ideo Ideis renunţă la secţiunea Competiţie, fiind un festival construit pe ideea de echipă şi pe principiul dezvoltării personale în relaţie cu ceilalţi. În urma preselecţiei, în această secţiune intră an de an 9 trupe de teatru de liceeni din România. Ca urmare a parteneriatului pe care Ideo Ideis îl are cu pauza_de_teatru, un festival local de teatru din Alexandria dedicat elevilor, tot începând cu această ediţie va exista şi o a 10-a trupă participantă, câştigătoarea festivalului pauza_de_teatru. Această trupă intră automat în secţiunea "Spectacole de Teatru Tânăr", fără a mai trece prin procesul de selecţie.

Sperăm ca această formulă de 9+1 trupe să devină o tradiţie în festival şi să contribuie în continuare la dezvoltarea tinerilor din Alexandria şi din întreaga ţară. Pe parcursul a trei zile, cele 10 trupe vor prezenta spectacolele cu care s-au înscris pe scena Ideo Ideis, în faţa unui grup de mentori din lumea artistică, susţinători ai festivalului încă de la începuturi. Cei 5 mentori sunt: Cătălin Ştefănescu, Marius Manole, Medeea Marinescu, Andi Vasluianu şi Vlad Zamfirescu.

Pentru această ediţie au fost înscrise 33 de spectacole. Trupele selectate pentru ediţia a 9-a a festivalului, la secţiunea "Spectacole de Teatru Tânăr" sunt:

1. AICI - Constanţa
Spectacol: Sub aceeaşi stea, John Green
2. MIRCEA ALBULESCU - Câmpina
Spectacol: Soacra cu 3 nurori, farsă populară după Ion Creanga
3. AS - Bucureşti
Spectacol: Clasa noastră, adaptare după Tadeusz Slobodzianek
4. ATELIERUL DE TEATRU - Botoşani
Spectacol: ampiticipecreier.com de Ilinca Anamaria Prisăcariu
5. DOMINO - Râmnicu Vâlcea
Spectacol: 5 nuanţe de negru, scenariu propriu
6. GONG - Roman
Spectacol: Satul electronic, Valeriu Butulescu
7. OGLINZI - Sinaia
Spectacol: Poveşti de familie, Bijana Srbljanovic
8. THEATRON - Vulcan
Spectacol: Visul unei nopţi de sânziene, adaptare după William Shakespeare
9. YORICK - Bucureşti
Spectacol: Gâlcevile din Ghioggia, Carlo Goldoni

Câştigător pauza_de_teatru:
StarT - Alexandria
Spectacol: Scene din viaţa insectelor, Karel şi Joseph Capek.

***
Dacă eşti licean şi nu faci parte dintr-o trupă de teatru sau trupa ta de teatru nu va fi selectată în cadrul secţiunii "Spectacole de teatru tânăr", poţi lua parte în continuare la experienţa Ideo Ideis ca participant individual.

Înscrierile pentru liceenii din Alexandria sunt deschise până la 15 iulie 2014, iar cele pentru liceenii din afara Alexandriei până la 20 iulie 2014. Detalii la http://ideoideis.ro/editiacurenta.
Descarcă programul festivalului Ideo Ideis, 2014 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus