Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici teatru  Sageata  Festivalul Dramaturgiei Româneşti (FDR) Timişoara, 2014

Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro

Un Şaraiman la FEST-FDR, Timişoara, 2014


iunie 2014
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Cel de-al doilea spectacol din cadrul FEST-FDR 2014 i-a adus pe scena TNT pe Răzvan Mazilu şi Dan Badea, o combinaţie "cel puţin savuroasă" declară o spectatoare. "Nu mă aşteptam să îl văd pe Răzvan Mazilu într-un spectacol de stand-up comedy, dar s-a ridicat la nivelul aşteptărilor, ca de fiecare dată" a mai adăugat Paul, un inginer în vârstă de 47 de ani însoţit de soţia sa la spectacol.

Şaraiman a adus un zâmbete pe buzele spectatorilor prin intervenţiile lui Dan Badea, membru al Deko Cafe, iar sala s-a umplut de râsete când publicul a realizat că monologul spus de acesta surprinde mici adevăruri despre micile manii post comuniste pe care le perpetuăm prin intermediul generaţiilor trecute. Obsesia de-a oferi ceva tradiţional noului venit, teama de-a nu lăsa nimic să se risipească care se dezvoltă apoi într-un impuls necontrolat de hoarding, mania strânsului de borcane toamna de către mame, prezenţa inconfundabilă a pet-ului de bere în orice peisaj care are caracter festiv în viaţa poporului român, vacanţele de altă dată la Marea Neagră, cât şi interminabilul obicei naţional de a sta la coadă sunt "arătate cu degetul" şi puse la zid. Răzvan Mazilu îşi aduce contribuţia prin mişcări simple, deja cunoscute publicului timişorean, pune accentul pe expresivitatea feţei şi utilizează mai puţin mişcarea corporală, reuşind astfel să-şi transforme temerile într-o expresie a identităţii naţionale.

Muzica spectacolului face parte din repertoriul Romicăi Puceanu, "iniţial mi-a fost greu să cred că muzica lăutărească poate fi folosita într-un cadru diferit, cel al spectacolului de teatru, dar Mazilu te surprinde de fiecare dată" a mărturisit Dorin, în vârstă de 53 de ani. Combinaţia dintre stand-up comedy şi dans contemporan face din Şaraiman unul dintre cele mai intruzive acte culturale. Publicului i se pune în faţă oglinda în care îşi recunoaşte identitatea, idealurile şi acele mici scăpări care îl definesc pe român. Toate articolele despre Festivalul Dramaturgiei Româneşti (FDR) Timişoara, 2014
 Toate articolele despre Şaraiman


0 comentarii

Spacer Spacer