iunie 2014
Blood Ties
Clive Owen (Children of Men, Inside Man, The Bourne Identity, King Arthur, Sin City, Closer, Derailed, Shadow Dancer, The International) este personajul principal în thriller-ul franco-american Blood Ties / Legături de sânge, regia Guillaume Canet, film care va avea premiera pe 27 iunie 2014, adus în România de Independenţa Film.
 
Remake după un film franţuzesc - Les liens du sang / Rivals, regizat de acelaşi Guillaume Canet, în 2008 - Blood Ties / Legături de sânge este povestea a doi fraţi din cartierul newyorkez Brooklyn, anii '70. Unul dintre ei ajunge gangster (Clive Owen) şi este adânc implicat în lumea crimei, în vreme ce fratele celălalt (Billy Crudup) urmează o carieră în poliţie. La un moment dat, în mod inevitabil, lumile celor doi se întâlnesc.

 
Acum în vârstă de 50 de ani, exact ca personajul său din Blood Ties, Clive Owen este un actor britanic binecunoscut publicului european precum şi celui din Statele Unite ale Americii.
 
Regizorul francez Guillaume Canet spune despre Clive Owen că a trebuit să-şi exerseze puţin accentul britanic pentru a suna american. "Pentru Clive a fost un rol diferit de cele de până atunci. Acum a trebuit să întruchipeze un bărbat charismatic, dar destul de dur, atrăgător, dar care în acelaşi timp stârneşte teamă."
 

Iniţial, rolul din Blood Ties / Legături de sânge fusese solicitat de actorul Mark Wahlberg, care ulterior s-a râzgândit din cauza unui film recent în care avusese un rol similar. Guillaume Canet a ajuns la Clive Owen prin intermediul unei cunoştinţe, regizorul Alfonso Cuarón (Gravity, Children of Men, Y tu mamá también).
 
Clive Owen: Niciodată n-am fost interesat să joc roluri de băieţi buni

Clive Owen a debutat în 1988 în filmul Vroom al lui Beeban Kidron. Ulterior a avut diverse roluri, precum fratele cu sentimente incestuase din Close My Eyes al lui Stephen Poliakoff sau homosexualul trimis în lagărul nazist de la Dachau pe post de evreu în loc de gay din Bent (1997), în care a jucat alături de Jude Law şi Mick Jagger.
 
În 2004 atinge primul vârf al carierei sale, odată cu rolul din Closer (2004), unde joacă împreună cu Natalie Portman, Julia Roberts şi Jude Law. Rol pentru care, un an mai târziu, este nominalizat la OSCAR, pentru Cel mai bun actor în rol secundar şi obţine premiul BAFTA şi Globul de Aur la aceeaşi secţiune.
 

A apărut împreună cu Angelina Jolie în drama romantică de război Beyond Borders (2003), al lui Martin Campbell; cu Charlotte Rampling în thriller-ul I'll Sleep When I'm Dead (2003); în drama de acţiune King Arthur (2004), alături Mads Mikkelsen, Stellan Skarsgård şi Keira Knightley; cu Bruce Willis, Benicio del Toro, Rosario Dawson, Mickey Rourke şi Jessica Alba în Sin City (2005); cu Jennifer Aniston şi Vincent Cassel în Derailed (2005); cu Denzel Washington, Willem Dafoe, Christopher Plummer şi Jodie Foster în Inside Man al lui Spike Lee; cu Julianne Moore şi Michael Caine în mult-premiatul Children of Men (2006); cu Monica Bellucci şi Paul Giamatti în Shoot 'em Up (2007); alături de Cate Blanchet în Elizabeth: The Golden Age (2007).
 
În 2002 a avut rolul unui asasin CIA cu numele de cod Profesorul, cu misiunea de a-l ucide pe Bourne, din The Bourne Identity (2002). Ratează misiunea şi este omorât.
 
În ultimii ani, Clive Owen a jucat cu Julia Roberts în Duplicity (2009), în The International (2009), cu Naomi Watts, în Boys Are Back (2009), în Trust (2010) şi în Killer Elite (2011), cu Robert De Niro şi Jason Statham.

 
A avut o serie de roluri în seriale tv şi în piese de teatru. Owen a jucat rolul şoferului în seria de scurtmetraje de pe internet The Hire, din campania BMW, filme regizate de Ang Lee, Wong Kar-wai, Guy Ritchie sau Alejandro Gonzalez Inarritu.
 
Clive Owen: "Niciodată n-am fost interesat să joc roluri de băieţi buni. Tot timpul am fost atras de personajele periculoase. Aceste roluri sunt de obicei de departe mult mai interesante şi nu mi-e frică să le fac."
 
Sinopsis: Ne aflăm în New York-ul anilor '70. După câţiva ani de închisoare executaţi în urma unei omucideri, Chris (jucat de Clive Owen), în vârstă de 50 de ani, este eliberat pentru bună purtare. La poarta penitenciarului, Chris este aşteptat de fratele său Frank (interpretat de Billy Crudup), un poliţist cu o carieră care se anunţă strălucitoare. Chris şi Frank au fost mereu diferiţi. Însă tatăl lor, cel care i-a crescut, a părut să-l prefere tot timpul pe Chris, asta în ciuda necazurilor pe care le provoca.
 
De data asta, Frank este gata să-i mai dea o şansă fratelui său nelegiuit. Îl primeşte în casă, îi găseşte o slujbă, ba chiar îl ajută să reia legătura cu copiii şi cu fosta soţie, Monica (Marion Clotillard). Dar fratelui - infractor îi este greu să se ţină departe de vechile obiceiuri. Aşa că fratele - poliţist decide să-i întoarcă definitiv spatele. Doar că decizia aceasta vine puţin cam târziu...
 
Blood Ties / Legături de sânge are 144 de minute, este o coproducţie Franţa-SUA şi este distribuit în România de Independenţa Film.
 
 
Blood Ties / Legături de sânge este adus în România de Independenţa Film, casă de distribuţie care promovează filme independente de referinţă, de nişă sau câştigătoare ale unor premii internaţionale prestigioase.
 
Independenţa Film a distribuit pelicule ca La grande bellezza, Nymphomaniac, La Vie d'AdèleJagten / Vânătoarea, Amour, Trainspotting, Amélie, Melancholia, Todo sobre mi madre, In The Mood for Love, Vicky Cristina Barcelona, Dogville etc.
 
 Referinţe online:
Independenţa Film - pe Facebook
Independenţa Film - site oficial

Regia: Guillaume Canet Cu: Clive Owen, Billy Crudup, Marion Cotillard, Mila Kunis, James Caan

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus