iunie 2014
Blood Ties
Lansat weekendul acesta în cinematografe, Blood Ties / Legături de sânge, în regia lui Guillaume Canet, reuneşte pe coloana sonoră a filmului o serie din hit-urile anilor '70. Din distribuţie fac parte Clive Owen (Children of Men, Inside Man, The Bourne Identity, King Arthur, Sin City, Closer, Derailed, Shadow Dancer, The International), Marion Cotillard (The Dark Knight Rises, Inception, Contagion, Midnight in Paris, Big Fish, La môme / La vie en rose), Mila Kunis (Black Swan, Ted, Oz the Great and Powerful) şi Billy Crudup (Almost Famous, Watchmen, Big Fish). ​
 

Regizorul francez povesteşte despre filmarea Blood Ties, care a avut loc în Statele Unite: "Eu am obiceiul să pun muzica de pe coloana sonoră chiar pe platoul de filmare, la scene aferente pieselor respective. Mi se pare că aici, mai mult ca la oricare alt film, muzica avea rolul de a recrea atmosfera anilor '70. În Franţa, tehnicienii adoră chestia asta. În State, toţi au crezut că mi-am ieşit din minţi."
 
Regizorul spune că a avut totuşi norocul de a-şi procesa filmul acasă, în Franţa, aşa că acolo a primit ajutorul lui Maxim Nucci (Yodelice). "I-am sugerat să vadă câteva secvenţe şi chiar să-şi monteze chitara şi să le ilustreze sonor după propriul gust. Apoi am insistat să să compună chiar el tema filmului". Yodelice You Tube Channel.

 
Blood Ties soundtrack:
1. New York Groove - Ace Frehley
2. Sugar Baby Love - The Rubettes
3. I'll Come Running Back to You - Sam Cooke
4. (And) Then He Kissed Me - The Crystals
5. Crimson and Clover - Tommy James & The Shondelles
6. Vanessa - Yodelice
7. At Seventeen - Janis Ian
8. Chris' Demons (Ruby Mix) - Yodelice
9. Bad Girl - Lee Moses
10. Do What You Gotta Do - Al Wilson
11. Chris' Demons (Cabane En Feu Mix) - Yodelice
12. Chris' Demons (Gun Tape Mix) - Yodelice
13. In Ginnochio Da Te - Gianni Morandi
14. Chris' Demons (La Plage Mix) - Yodelice
15. Just One Look - Doris Troy
16. Truck Attack - Yodelice
17. When It's Sleepy Time Down South - Louis Prima
18. What Is Hip - Tower of Power
19. Money Is - Little Richard
20. Take Inventory - The Isley Brothers
21. You'll Never Change - Betty LaVette
22. Heroin - The Velvet Underground & Nico
23. Grand Central (Mike Mix) - Yodelice
24. Grand Central (Pursuit Mix) - Yodelice
25. Grand Central (Main Theme) - Yodelice

-----------------------------------
 
Povestea din Blood Ties / Legături de sânge
 
Ne aflăm în New York-ul anilor '70. După câţiva ani de închisoare executaţi în urma unei omucideri, Chris (jucat de Clive Owen), în vârstă de 50 de ani, este eliberat pentru bună purtare. La poarta penitenciarului, Chris este aşteptat de fratele său Frank (interpretat de Billy Crudup), un poliţist cu o carieră care se anunţă strălucitoare. Chris şi Frank au fost mereu diferiţi. Însă tatăl lor, cel care i-a crescut, a părut să-l prefere tot timpul pe Chris, asta în ciuda necazurilor pe care le provoca.
 
De data asta, Frank este gata să-i mai dea o şansă fratelui său nelegiuit. Îl primeşte în casă, îi găseşte o slujbă, ba chiar îl ajută să reia legătura cu copiii şi cu fosta soţie, Monica (Marion Clotillard). Dar fratelui - infractor îi este greu să se ţină departe de vechile obiceiuri. Aşa că fratele - poliţist decide să-i întoarcă definitiv spatele. Doar că decizia aceasta vine puţin cam târziu...

 
Blood Ties / Legături de sânge are 144 de minute şi este o coproducţie Franţa-SUA.


Blood Ties / Legături de sânge este adus în România de Independenţa Film, casă de distribuţie care promovează filme independente de referinţă, de nişă sau câştigătoare ale unor premii internaţionale prestigioase.
 
Independenţa Film a distribuit pelicule ca La grande bellezza, Nymphomaniac, La Vie d'AdèleJagten / Vânătoarea, Amour, Trainspotting, Amélie, Melancholia, Todo sobre mi madre, In The Mood for Love, Vicky Cristina Barcelona, Dogville etc.
 
 Referinţe online:
Independenţa Film - pe Facebook
Independenţa Film - site oficial

Regia: Guillaume Canet Cu: Clive Owen, Billy Crudup, Marion Cotillard, Mila Kunis, James Caan

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus