iulie 2014
Articole diverse
Dacă prima ediţie a festivalului Vin' la Teatru a fost marcată de sensul cuvântului bunăvoie, în 2014 ne-am încărcat bateriile cu zvâc pentru perioada celei de-a doua ediţii, 9-14 iulie 2014. Pentru că pe lista dorinţelor prima a fost aceea de a creşte, în 2014 spectacolele Vin' la Teatru au trecut graniţele Teatrului Municipal "Maior Gh. Pastia", au poposit de dragul celor mici la Colegiul Naţional "Unirea" şi au ales să se relaxeze la restaurantul Wassermann.

Festivalul Vin' la Teatru, deşi parcă miroase a vacanţă şi aduce briza mării are în spate aceeaşi muncă şi organizatori, de origine focşăneni, actuali studenţi sau absolvenţi ai universităţilor din Bucureşti, printre care şi Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I. L. Caragiale". Dorinţa de a oferi teatru pentru juniori, adulţi sau pentru împătimiţii de distracţie în cafenea primează în faţa simplei dorinţe de a crea diversitate. Spectacolele invitate din Bucureşti, Cluj-Napoca, Târgu-Mureş sau Republica Moldova, oferă publicului focşănean, de două ori pe seară, şansa de a-şi petrece altfel timpul liber. Cei mici se vor bucura în perioada 10-13 iulie 2014, de la ora 11:00, de propriul festival, Vin' la Teatru Junior, găzduit de Colegiul Naţional "Unirea". Fie că sunt de coregrafie, improvizaţie sau pentru copii, prin spectacolele prezente în festival se doreşte educarea şi crearea unui public conştient de importanţa teatrului.

Pentru adolescenţi s-au creat atelierele de improvizaţie, expresivitate corporală, comunicare verbală şi nonverbală, precum şi un colocviu "Cum să înţelegem teatrul". Susţinute de actori profesionişti şi profesori în cadrul U.N.A.T.C. "I. L Caragiale" acestea au menirea de a suscita interesul tinerilor pentru teatru, dar şi pentru o viitoare carieră în domeniu. Pentru adulţi a fost creat special atelierul de educaţie parentală susţinut de psihologul Diana Stănculeanu din dorinţa de a dezvolta latura educaţională pentru toate vârstele, şi nu doar cea de divertisment. Ultima zi, 14 iulie 2014, este dedicată scurtmetrajelor datorită parteneriatului creat cu festivalul de film Next, iar proiecţiile vor avea loc la Cinema Balada.

Intrarea la spectacole este liberă, atelierele gratuite, singura cerinţă fiind aceea de a fi alături de noi plini de voie bună. Astfel, vă aşteptăm la ora 17:00, 9 iulie 2014, la Teatrul Municipal "Maior Gh. Pastia" la primul spectacol din cadrul festivalului, Rinocerii după Eugen Ionescu, dublu premiat în Gala Absolvenţilor U.N.A.T.C. "I. L. Caragiale". Ne relaxăm împreună după o zi lungă de vară de la ora 20:30, la restaurantul Wassermann cu spectacolul SNAP din Cluj-Napoca.


Programul integral poate fi vizualizat şi pe site-ul oficial al festivalului: vinlateatru.ro precum şi pe pagina de facebook: facebook.com/vinlateatru

Sponsor Oficial: ARTIFEX
Sponsori: Rotary Club Varana Focşani, Comcereal, Premium Porc Group, Avicola Focşani, CEC Bank,  PACO Supermarket, Rom Consil Group, Pandora, Alpheus.
Parteneri: Asociaţia Uniriştii, Consiliul Judeţean Vrancea, Teatrul Municipal Focşani, Colegiul Naţional "Unirea" Focşani,  UNATC Bucureşti, Consiliul Local Focşani, Restaurant Wassermann, Societatea Culturală NexT, Lony's Workshop, Atelierul de Cultură, Poliţia de Proximitate
Parteneri Media: Yorick, Liternet, Ziarul de Vrancea, Monitorul de Vrancea, TV Atlas
.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus