iulie 2014
Festivalul Internaţional de film NexT, 2014
Scurtmetrajele care au impresionat la Festivalul Internaţional de Film NexT vin la Bistro Chez Elvire, în grădina Institutului Francez vineri, 18 iulie 2014, începând cu ora 21:15. Reedităm seara plină de poveşti emoţionante, amuzante şi inspiraţionale într-o atmosferă franţuzească. Intrarea este liberă.

La lăsatul serii din grădină se găsesc poveşti despre tărie de caracter, curaj, dragoste şi mister. Programul proiecţiilor: Şi viii plâng (r. Basil Da Cunha, 2012), Junior (r. Julia Ducournau, 2011), Toate visele mele pe VHS (r. Timothy X Attack, 2008), Ştefan (r. Stanca Radu, 2007) şi Diane Wellington (r. Arnaud Des Pallieres, 2010).

Ze este muncitor la docurile din Lisabona. Priveşte cu invidie vapoarele la bordul cărora nu va urca niciodată. Visează să-şi părăsească soţia şi mahalaua în care trăieşteşi strânge bani în secret ca să plece în Suedia. Şi viii plâng (r. Basil Da Cunha, 2012) a câştigat Trofeul NexT 2013.


În Junior (r. Julia Ducournau, 2011), Justine este o ştrengăriţă cu coşuri şi un umor aparte. Este doar un pic misogină. După ce este diagnosticată cu un virus stomacal, corpul ei trece printr-o metamorfoză bizară... A câştigat premiul "Cristian Nemescu" pentru cea mai bună regie NexT 2012.


Ce ar fi dacă ţi-ai putea stoca visele? În Toate visele mele pe VHS (r. Timothy X Attack, 2008), James nu ratează nici unul din visele sale - le înregistrează pe toate direct pe VHS folosind tehnologia wireless Dreamspoon. Dar când Erica, o colegă de serviciu, trece pe la el într-o seară, aceasta găseşte ceva surprinzător printre titluri. Curiozitatea învinge, iar seara ia o turnură neaşteptată. A luat premiul publicului NexT în 2009.


Ştefan (r. Stanca Radu, 2007) este un băiat de zece ani care trebuie să joace rolul voievodului Ştefan cel Mare pentru piesa de la şcoală. Pe măsură ce rolul devine centrul universului său, părinţii şi profesorii încep să se mândrească cu eforturile copilului lor. A fost cel mai bun scurtmetraj românesc la NexT 2008. La capitolul regăsire, Diane Wellington (r. Arnaud Des Pallieres, 2010), care a dispărut în Dakota de Sud, în 1938 la 15 ani, a fost regăsită. 




Aceasta este cea de-a doua seară de scurtmetraje organizate în colaborare cu Societate Culturală NexT. Prima seară a avut loc pe 4 iulie 2014. Bistro Chez Elvire, situat în grădina Institutului Francez, Bd. Dacia nr. 77, în vecinătatea Cinematografului Elvire Popesco, e un spaţiu cultural outdoor de întâlnire al oamenilor frumoşi din Bucureşti, al iubitorilor de film, de teatru, de cultură franceză şi al celor care caută o alternativă la terasele aglomerate din centrul istoric al Bucureştiului.

Continuând seria manifestărilor culturale de anul trecut, Chez Elvire găzduieşte săptămânal proiecţii de filme, piese de teatru în aer liber, târguri, pop-up shop-uri şi alte eveniment speciale.

Festivalul Internaţional de Film NexT, ajuns la a 8-a ediţie, este organizat de Societatea Culturală NexT şi este o competiţie anuală de scurtmetraje româneşti şi străine.


Descarcă broşura NexT, 2014 aici..
Descarcă programul NexT, 2014 aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus