iulie 2014
Artexim, instituţie a Ministerului Culturii, care organizează în colaborare cu Institutul Cultural Român audiţiile pentru selecţia anuală a Orchestrei Europene de Tineret (European Union Youth Orchestra), a recomandat tineri muzicieni talentaţi pentru proiectul EUYO European Music Campus - Youth, Music and Renewal at the Heart of Europe. Dintre aceştia fost selectaţi Paul-Marian Răducanu (vioară), Dan Ion Nanoveanu (vioară), Irina Fârtat (violă) şi Benjamin Chircă (violoncel). Marshall Marcus, director executiv EUYO, consideră că European Music Campus o să joace un rol important în dezvoltarea culturală a Europei.


Prima ediţie a Campusului a început sâmbătă, 26 iulie 2014, în Grafenegg (Austria) şi este adresată muzicienilor sub 18 ani. European Music Campus este un centru inovator pentru tinerii muzicieni talentaţi din Europa, prima ediţie fiind dedicată zonei de est a Europei - ţărilor din fostul bloc comunist (Looking East). În cadrul campusului au fost selectaţi tineri muzicieni din Austria şi instituţiile de profil din Europa de Est, iar printre activităţi menţionăm masterclasses, dezbateri şi repetiţii deschise. Dirijorul rus Semyon Bychkov, expert în opera lui Shostakovich, va dirija Simfonia nr. 4 la pupitrul orchestrei EUYO. Campusul, combinaţie între universitate de vară, festival şi şcoală de muzică, un spaţiu de învăţare şi performanţă, se va încheia pe 10 august 2014.

ARTEXIM este organizatorul Festivalului şi Concursului Internaţional George Enescu şi a unor turnee de spectacole în strainătate pentru instituţiile artistice din România şi evenimente pentru promovarea tinerelor talente peste hotare.

Mai multe detalii despre European Music Campus puteţi găsi pe site-ul oficial - http://www.euyo.org.uk

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus