iulie 2014
Festivalul de teatru tânăr Ideo Ideis, 2014
În perioada 18-26 august 2014, Festivalul Naţional de Teatru Tânăr Ideo Ideis din Alexandria te invită acasă, în locul întâlnirilor fericite.
 
Cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru Tânăr Ideo Ideis din Alexandria continuă într-un ritm susţinut procesul de educaţie alternativă prin artă, început în 2006. În plus, începând din 2014, în structura festivalului, celor nouă trupe de liceeni din toată ţara li se alătură o a zecea trupă locală, iar secţiunea Competiţie devine Spectacole de Teatru Tânăr.
 
"În fiecare an când începem pregătirile pentru ediţia curentă, ne gândim cum putem să evoluăm, şi-atunci e timpul să evaluăm. Aşa am realizat că la Ideo Ideis e ca-n familie, fiecare învaţă de la ceilalţi şi îi învaţă pe ceilalţi la rândul său, şi-atunci a devenit clar că la Ideo Ideis nu există competiţie. De fapt, nu este vorba de o schimbare în structura festivalului, ci despre o formalizare a unui proces care se întampla deja natural, la nivel informal. Cele 10 trupe de liceeni nu concurează într-o competiţie în faţa unui juriu, ci joacă pe o scenă în faţa unor mentori", a declarat Andreea Borţun, co-preşedinte Ideo Ideis.

Campania de comunicare Tu când mai ajungi pe-acasă?, realizată de echipa festivalului, pune accent pe asemănările dintre relaţiile care se leagă între membrii unei familii şi cele dintre participanţii la festival.

"Tot timpul, atât noi cât şi cei care participă la festival, vorbim despre întâlniri fericite, despre magia şi energia de la Ideo Ideis. Suntem ca o familie care se măreşte an de an şi în care fiecare membru învaţă constant ceva nou, e ajutat să crească, să-şi descopere şi să-şi pună în valoare calităţile, dar uneori familia te mai şi enervează. De exemplu, imediat ce ai părăsit casa părintească, fiecare conversaţie se încheie cu "Tu când mai ajungi pe-acasă?", şi de-aici a pornit campania de anul ăsta. De 9 ani suntem o familie, iar anul ăsta suntem familia cicălitoare care te cheamă acasă, la Alexandria între 18 şi 26 august 2014." spune Alexandru Ion, co-preşedinte Ideo Ideis.
 
Marcel Iureş, preşedintele de onoare al Ideo Ideis, va urca şi în 2014 pe scena Casei de Cultură din Alexandria împreună cu George Mihăiţă, cu spectacolul Păi... despre ce vorbim noi aici, domnule?, de Cătălin Ştefănescu, după romanul Moromeţii al lui Marin Preda, în regia lui Alexandru Dabija.
 
La fel ca în fiecare an, Festivalul Naţional de Teatru Tânăr Ideo Ideis din Alexandria include opt secţiuni: Atelierele de Teatru Tânăr, Atelierele de Măiestrie, Spectacolele de Teatru Tânăr, Spectacolele de teatru profesionist, Cinemateca Târzie, Seara Povestitorilor, Masterclass-urile Ideo Ideis şi evenimentele dedicate comunităţii din Alexandria (spectacolele de stradă, proiecţii gratuite de film, ateliere de dezvoltare personală pentru copii şi părinţi şi reprezentaţiile din cadrul terasei Conciato, spaţiul inaugurat anul trecut ca scenă de debut pentru studenţi sau tineri absolvenţi ai facultăţilor de teatru din România).

Pentru mai multe informaţii vă rugăm să accesaţi www.ideoideis.ro, http://ideoideis.ro/blog/, www.facebook.com/ideoideis sau să o contactaţi pe Nicoleta Gavrilă, [email protected], 0730.440.449.
 
Organizator: Asociaţia Culturală TETA
Proiect cultural finanţat de AFCN.
Eveniment realizat în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului
Parteneri: Primăria Municipiului Alexandria, Dăescu Borţun Olteanu, FITS, TIFF, UNATC, Godot Café-Teatru, Muzeul Judeţean Teleorman, Societal, Mai Mult Verde, Conciato, Liceul Pedagogic Mircea Scarlat, Consiliul Judeţean Teleorman, Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Teleorman
Proiect finanţat de OMV PETROM prin competiţia de proiecte "Idei din Ţara lui Andrei".
Sponsori: BRD, Bitdefender, CEZ VÂNZARE, WIROM, AVON, Illy, Proinvest, SC Brain SRL, Aurelian Săndulescu şi clotier.ro
Parteneri media: RFI, INSTITUTE, THE MAGAZINE, liternet.ro, SUB25, 121.ro, yorick.ro, ziarulmetropolis.ro, Decât o Revistă, Revista Arte şi Meserii, Ziarul Liber în Teleorman, Teleorman TV


Descarcă programul festivalului Ideo Ideis, 2014 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus