august 2014
Festivalul Internaţional de film NexT, 2014
De pe 8 până pe 23 august 2014, Caravana Filmelor NexT se opreşte în parcuri, pe pajişti, în grădini sau pieţe centrale în opt oraşe din ţară. Spectatorii vor putea viziona în aer liber o parte din cele mai bune scurtmetraje văzute de-a lungul timpului în sălile de cinema în cadrul Festivalului de Film NexT. Vara aceasta filmele scurte se văd sub clar de lună în:
 Braşov - Aleea de sub Tâmpa (8-9 august)
 Alba Iulia -  Palatul Principilor din Cetatea Alba Carolina (10-11 august)
 Oradea - Parcul 1 Decembrie (12 -13 august)
 Deva - Piaţa Unirii  (14 -15 august)
 Târgu Mureş - Complexul de agrement şi sport "Mureşul"/ Week-end (16-17 august)
 Piatra Neamţ -  Ştrandul Tineretului, zona Punte (18-19 august)
 Iaşi - Parcul Palas (20-21 august)
 Galaţi - Grădina Publică ( 22-23 august)
 
Pe 24 august, Caravana Filmelor NexT se întoarce acasă, în Bucureşti, cu o proiecţie specială în Parcul Herăstrău, la Roaba de cultură. În cele şaptesprezece seri de film în aer liber, patru programe speciale cu producţii naţionale şi internaţionale - NexT Disco Night, NexT Comedy Night, NexT Romanian Shorts şi Oscars Night - vor rula alternativ în oraşele parcurse de cinematograful sub clar de lună.


 NexT Disco Night - program prezentat în Alba Iulia, Piatra Neamţ, Iaşi, Galaţi
În Outrageously Disco, o poveste de dragoste se naşte pe ringul de dans, în strălucirea şi pulsaţiile discotecii, în Moore Street Masala dragostea se înfiripă pe ritmuri bollywoodiene la supermaketul din colţ, iar în West Bank Story iubirea dintre un israelian şi o palestiniancă aduce, în sfârşit, pacea. Poveşti de dragoste înflăcărate şi nu numai în şapte musicaluri cu dichis, vesele şi colorate, cu cântece de fredonat iar şi iar, la NexT Disco Night.

 NexT Comedy Night - program prezentat în Braşov, Oradea, Deva şi Târgu Mureş
Cel mai ghinionist bărbat de pe faţa pământului e părăsit de iubită (Radu + Ana), iar un altul vrea să-şi surprindă iubita de ziua ei, dar lucrurile nu merg după cum era plănuit (Ursul). Despre ghinioane, drame sentimentale şi multe întâmplări neaşteptate povestite cu haz de necaz şi un strop de umor negru în cele zece comedii spumoase de la NexT Comedy Night.

 Oscars Night - program prezentat în Braşov, Oradea, Târgu Mureş, Piatra Neamţ şi Bucureşti
În Nu eram eu acela, o asistentă socială luată ostatică în Sierra Leone încearcă să salveze un soldat care a luat parte la atrocităţi; un psihiatru consultă un deţinut care se crede Dumnezeu în comedia cu umor absurd  Problema Voorman, iar în Helium, un băieţel care suferă de o boală incurabilă îşi construieşte, cu ajutorul unui îngrijitor din spital, o imagine fantastică a lumii de dincolo. Cinci poveşti îndrăzneţe în cele cinci scurtmetraje de ficţiune nominalizate la Premiile Academiei Americane de Film în 2014, la Oscars Night.  Acest program este oferit de Shorts TV.

 NexT Romanian Shorts - program prezentat în Alba Iulia, Deva, Iaşi, Galaţi şi Bucureşti
O comedie molcomă (Şanţul), o poveste înduioşătoare despre taţi şi fii (Colivia), alta despre lucrurile pe care le faci din dragoste (Marilena de la P7), dueluri cu săbii ascuţite şi sânge ţâşnind în toate părţile ca-n filmele lui Tarantino (12 minute) şi ceva probleme de pe platoul de filmare (Şi băieţii câteodată), toate în cinci filme scurte cu zvâc, mai vechi şi mai noi. La NexT Romanian Shorts.

Intrarea este liberă la toate proiecţiile.


Caravana Filmelor NexT este un eveniment organizat de Societatea Culturală NexT.
Cu sprijinul: Centrului Naţional al Cinematografiei, Primăriei Municipiului Braşov, KunSTadt, Primăriei Municipiului Alba Iulia, Primăriei Municipiului Oradea, Primăriei Municipiului Deva, Asociaţiei Culturale DevART Deva, Centrului Cultural "Dragan Muntean" Deva, Primăriei Municipiului Târgu Mureş, Perla Invest, Primăriei Municipiului Piatra Neamţ, Palas Mall, Primăriei Municipiului Galaţi, Consiliului Local Galaţi si Direcţiei Judeţene pentru Cultură Galaţi, Roaba de Cultură
Parteneri: Shorts TV, Sony, Fotolii Puf şi Minorswing Hamace
Parteneri media: Radio21, UTV, DigiTV, Şapte Seri, Hotnews, Cinemagia, CinemaRx, Cinefan, FilmReporter, Ziarul Metropolis, All about Romanian Cinema, LiterNet, Getlokal, Studentie, Vice, Sub25, CooperativaUrbana, înFestival, Urban, 121.ro
Parteneri media locali: Braşov.net, OradeaLife, Evenimente Oradea, OutInMureş, Ziar Piatra Neamţ, Ziarul de Iaşi, IaşiFun, AltIaşi, PrinGalaţi

Descarcă broşura NexT, 2014 aici..
Descarcă programul NexT, 2014 aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus