august 2014
Festivalul de film Anonimul 2014
A Most Wanted Man / Vânătoarea de spioni, cel mai nou film al regizorului Anton Corbijn, în care celebrul actor Philip Seymour Hoffman a jucat ultimul său rol principal, va fi proiectat în avanpremieră în închiderea celei de-a 11-a ediţii a Festivalului International de Film Independent Anonimul, duminică, 17 august 2014, la Arena Verde Stop din Bucureşti.

În A Most Wanted Man, cel mai căutat om este Issa, un imigrant pe jumătate cecen, pe jumătate rus, supectat de terorism. Acesta ajunge la Hamburg pentru a se infiltra în comunitatea islamică şi a recupera averea tatălui său. Prezenţa lui Issa în zonă atrage atenţia lui Gunther Bachmann (Philip Seymour Hoffman), şeful unei agenţii de monitorizare a grupurilor extremiste după 9/11. Filmul este o cursă contra timp pentru a afla dacă Issa este o victimă sau un extremist.

Filmul este o adaptare a romanului omonim al lui John le Carré, autor a 23 de cărţi, din care 8 au fost deja ecranizate (printre care Tinker Tailor Soldier Spy şi The Constant Gardener).

A Most Wanted Man este ultimul film în care Philip Seymour Hoffman a interpretat un rol principal. Câştigător al unui premiu Oscar pentru rolul său din Capote (2006) şi de alte trei ori nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun actor pentru rolurile sale din Charlie Wilson's War, Doubt şi The Master, Hoffman îşi făcuse deja debutul în regia de film cu Jack Goes Boating în 2010. Era, de asemenea, un respectat actor şi regizor de teatru.

A fost primul actor care s-a alăturat lui Corbijn în realizarea acestui film şi, deşi la început au existat câteva neînţelegeri pe care însuşi regizorul le recunoaşte, la finalul filmărilor Corbjin afirma că Hoffman este cel mai mare actor cu care a lucrat vreodată, iar Hoffman îi scria lui Corbjin că este absolut necesar să repete experienţa de a lucra împreună. Alături de Philip Seymour Hoffman, din distribuţia filmului mai fac parte Rachel McAdams (Sherlock Homes: A Game of Shadows, Midnight In Paris, The Notebook), Willem Defoe (The Grand Budapest Hotel, Nymphomaniac), Robin Wright (The Private Lives of Pippa Lee, Forrest Gump, câştigătoare a unui Glob de Aur pentru rolul său într-un serial de televiziune - House of Cards), Daniel Bruhl (Good Bye Lenin, Inglourious Basterds, Rush).

Anton Corbijn este un regizor de origine olandeză, a cărui carieră în artele vizuale este deja foarte apreciată, făcându-se documentare ce-l au ca subiect, precum Shadow Play. În 2011 a fost invitat să facă parte din juriul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. Este un cunoscut fotograf, dar şi regizor de videoclipuri, printre artiştii cu care a lucrat numărându-se David Bowie, Mick Jagger, Don van Vliet (Captain Beefheart), Frank Sinatra, Roxette, Tom Waits şi U2. Anton Corbijn a fost timp de mai bine de 20 de ani directorul artistic al trupei Depeche Mode, realizând videoclipurile, fotografiile şi conceptele grafice pentru turneele trupei. Primul său lungmetraj este cunoscutul film Control (2007) despre viaţa lui Ian Curtis, solistul trupei Joy Division, inspirat din întâlnirea pe care Corbijn a avut-o în noiembrie 1979 cu trupa, înainte de moartea lui Ian. În 2010 a urmat filmul de acţiune The American, cu George Clooney în rol principal.
 
A Most Wanted Man / Vânătoarea de spioni este prezentat în avanpremieră în România, prin amabilitatea Forum Film România.

Cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL, organizată de Fundaţia Anonimul cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Uniunii Cineaştilor din România, Institutului Cultural Român şi al Televiziunii Române- coproducător, va avea loc în perioada 12-17 august 2014, în Bucureşti, la Verde Stop şi Cinema Studio.

Sponsor Oficial: Stella Artois
Sponsor principal: Programul CATENA pentru artă
Sponsori: Vodafone Romania, HBO Romania
Maşina oficială a evenimentului: BMW
Parteneri: FCB, TNT Romania, VH Electronic, Chez Elvire, Acuarela, Fabrica, Contego Coffee.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus