august 2014
Concursul Internaţional George Enescu, 2014
Cele mai frumoase concerte ale toamnei sunt gratuite la Concursul Enescu: publicul va putea asculta peste 230 de candidaţi din 36 de colţuri ale lumii, în cadrul a 40 de concerte şi recitaluri cu intrare liberă. Procedura de înscriere a fost făcută publică pe site-ul Festivalului şi Concursului.
 
Publicul poate lua pulsul muzicii clasice a viitorului în cadrul celei de-a XIV-a ediţii a Concursului Internaţional George Enescu care se desfăşoară între 6-27 septembrie 2014 la Bucureşti. 

Un recital extraordinar al pianistului francez Jean-Claude Pennetier, concerte de pian,  vioară şi violoncel alături de Orchestra Filarmonicii George Enescu, precum şi peste 200 dintre cei mai promiţători artişti de pe 5 continente care evoluează pe scenele Ateneului Român şi Universităţii de Muzică Bucureşti sunt evenimetele din cadrul acestei ediţii a Concursului Internaţional George Enescu la care accesul pentru public este liber.


Procedura de înscriere pentru public, precum şi programul integral al evenimentelor pot fi accesate pe site-ul Festivalului şi Concursului Enescu, aici.

Rezervările se pot face prin intermediul unui formular online, în limita locurilor disponibile. Publicul este invitat să vină în sălile de concert şi să susţină România şi talentele pe care le lansează.

Concursul Internaţional George Enescu este singurul concurs din România afiliat la Federaţia Mondială a Concursurilor Internaţionale Muzicale (FMCIM). De-a lungul celor paisprezece ediţii, nume importante ale muzicii clasice de astăzi, precum Radu Lupu, Alexandru Tomescu, Remus Azoiţei sau Elisabeth Leonskaja şi-au început cariera internaţională ca laureaţi ai Concursului.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus