septembrie 2014
Concursul Internaţional George Enescu, 2014
Etapa a II-a a Concursului Internaţional George Enescu, secţiunea pian, s-a desfăşurat în zilele de 21 şi 22 septembrie 2014, la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. Juriul de specialitate a decis luni, 22 septembrie 2014, concurenţii calificaţi pentru semifinala Concursului: Evgeny Brakhman (Rusia), Vassilis Varvaresos (Grecia), Josu De Solaun (Spania), Ilya Rashkovskiy (Rusia), Adela Liculescu (România) şi Woogil Park (Coreea de Sud). Puteţi găsi detalii despre concurenţii secţiunii accesând acest link.

Juriul secţiunii de pian este format din Jean Claude Pennetier (preşedintele juriului), Rolf Dieter Arens, Dana Borşan, Philippe Dinkel, Wolfgang Manz, Andrey Pisarev şi Alan Weiss.

Semifinala secţiunii pian a Concursului Enescu se va desfăşura în data de 24 septembrie 2014, iar finala concursului, concertul cu orchestra, se va desfăşura în data de 27 septembrie 2014, la Ateneul Român, începând cu ora 19.00.

Accesul publicul în sala de concert este permis chiar şi fără rezervare, la ambele evenimente, în limita locurilor disponibile. Pentru cei care ajung după începerea concertului, accesul se va putea face la prima pauză.  100 de locuri în aer liber sunt disponibile, de asemenea, pentru public în faţa Ateneului Român unde Semfinala şi Finala Concursului Enescu vor fi transmisă live. Transmisii live pe site-ul www.festivalenescu.ro, şi pe TVR HD.
 
Detalii suplimentare despre Concursul Enescu:

Organizat pentru prima dată separat de Festivalul Enescu, Concursul Internaţional George Enescu 2014 contribuie la prestigiul României în lume şi deschide drumul către cariere internaţionale pentru 240 de tineri artişti din Coreea de Sud, Rusia, Japonia, SUA, Germania, Franţa, România, Venezuela, Mexic, Argentina şi Australia.

Concursul Enescu a reuşit în timp să-şi consolideze poziţia ca una dintre principalele competiţii internaţionale, atât din perspectiva dificultăţii, cât şi din perspectiva rigorii jurizării. De-a lungul timpului, pentru mulţi artişti renumiţi ai lumii, participarea la această competiţie a reprezentat punctul de cotitură care i-a ajutat să ajungă la recunoaştere la nivel mondial.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus