august 2014
Festivalul de film balcanic Divan Film Festival, 2014
Rapid Response Corpse 2: Nuclear Threat / Korpusa za bărzo reagirane 2. Iadrenata zaplaha, cel mai de succes film bulgăresc al anului 2014, va fi prezentat în deschiderea celei de-a cincea ediţii a Divanului Degustătorilor de Film şi Artă Culinară, care va avea loc în perioada 26-31 2014 august în Portul Cultural Cetate (judeţul Dolj) şi care va fi dedicată temei Eroi şi antieroi din Balcani.
 
Filmul va fi proiectat în prezenţa regizorului Stanislav Donchev şi a actriţei Teodora Doncheva. Din distribuţie fac parte: Vasko Mavrikov, Evgheni Budinov, Ivelin Naidenov, Bashar Rahal, Teodora Doncheva, Diana Liubenov.
 
În timp ce îşi păzesc noul client, cei trei prostănaci din Corpul de Reacţie Rapidă dau din întâmplare peste o tranzacţie nucleară internaţională. Ei decid că trebuie să prindă terorişii şi astfel începe nebunia.
 
Stanislav Donchev este producător, regizor şi scenarist de filme şi seriale TV. Este născut în 1978, a absolvit în 2002 Facultatea de regie de film şi televiziune a Noii Universităţi Bulgare din Sofia, apoi a făcut masterul la aceeaşi Universitate. A realizat mai multe videoclipuri, documentare, un film de televiziune (Călătorie la mare), două seriale TV (Schimbare neaşteptată şi Iubire interzisă). În 2012, a realizat comedia de acţiune Rapid Response Corps, iar în 2014 a revenit cu sequel-ul Rapid Response Corps 2: Nuclear Threat, o producţie realizată cu un buget de 500.000 de euro, care a avut în 2014 cel mai mare succes la public.

 

Atelierele Ideo Ideis la Divanul Degustătorilor de Film şi Artă Culinară
 
Cu ocazia celei de-a cincea ediţii a Divanului, ni se vor alătura şi Atelierele Ideo Ideis, în cadrul cărora participanţii vor avea ocazia ca timp de două zile să lucreze cu trainerii festivalului de teatru de la Alexandria (actori sau regizori, absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti), acoperind o gamă largă de exerciţii specifice primului an de actorie. Exerciţiile sunt axate pe autocunoaştere, lucru în echipă şi improvizaţie. Aceste ateliere sunt adresate persoanelor între 18 şi 30 de ani, au ca scop dezvoltarea specifică a participanţilor, prin crearea unui context relaxant. Locurile sunt limitate, iar înscrierile se fac pe baza unei scrisori de intenţie, care se va trimite pe adresa [email protected]

Atelierele Ideo Ideis la Divan Film Festival vor avea o durată de trei ore, iar participarea este gratuită.
 
Pe timpul desfăşurării festivalului, camparea pe teritoriul portului va fi posibilă în limita locurilor disponibile. Înscrierile se pot face pe pagina de Facebook a festivalului: https://www.facebook.com/DivanFilmFestival.
 
Divanul Degustătorilor de Film şi Artă Culinară este un eveniment anual, organizat de Fundaţia pentru Poezie "Mircea Dinescu", cu sprijinul  TV 1000, CNC şi ICR.
 
Parteneri media: Caţavencii, Zile şi Nopţi, TV Mania, Liternet, CinemaRx, Filmreporter, All About Romanian Cinema, Sub25, Cinefan, Getlokal, Cooperativa Urbana, InFestival


0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus