august 2014
Pe 25 august 2014 a început cea de-a treia ediţie a Şcolii de vară de la Gărâna, un proiect de formare şi dezvoltare artistică organizat de Teatrul German de Stat Timişoara (TGST). 

Proiectul se desfăşoară până în 6 septembrie 2014 la Gărâna (jud. Caraş-Severin) şi constă în organizarea de ateliere cu actori ai TGST şi studenţi ai secţiei germane de actorie de la Universitatea de Vest din Timişoara. În cadrul atelierelor se urmăresc dezvoltarea şi perfecţionarea unor aptitudini precum: capacitatea de comunicare interculturală, actorie şi vorbire scenică, antrenament fizic, antrenarea vocii şi a corpului, elemente de improvizaţie şi experiment, studiu de rol sau studiu de scenă. 


Ediţia din 2014 este coordonată de unul dintre cei mai titraţi pedagogi din învăţământul superior artistic din România, actorul Miklós Bács, conferenţiar universitar la Facultatea de Teatru şi Televiziune din cadrul Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca. Asistenţii proiectului sunt actorii Andrea Gavriliu şi Ştefan Lupu, din Bucureşti.

Şcoala de vară de la Gărâna a fost iniţiată în 2009 de Teatrul German de Stat Timişoara. Până acum au avut loc două ediţii, în 2009 şi 2010, cu artişti şi coordonatori de ateliere din Germania, Statele Unite şi România.

Proiectul este organizat în parteneriat cu Departamentul pentru Relaţii Interetnice din cadrul Secretariatului General al Guvernului, precum şi cu sprijinul Municipiului Timişoara, al Referentului Cultural pentru Europa de Sud-Est din cadrul Muzeului Central al Şvabilor Dunăreni din Ulm şi al Comunei Brebu Nou. 

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus