septembrie 2014
Concursul Internaţional George Enescu, 2014
Semifinala Concursului Internaţional George Enescu, secţiunea violoncel, s-a desfăşurat vineri, 19 septembrie 2014, la Ateneul Român. Juriul de specialitate a decis concurenţii calificaţi: Sarah Rommel (Statele Unite ale Americii), Tony Rymmer (Statele Unite ale Americii), şi Eun-Sun Hong  (Coreea de Sud).

Cei trei artişti vor susţine concerte alături de Orchestra Filarmonicii George Enescu în Finala Secţiunii Violoncel care se va desfăşura pe 21 septembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român.


În Finală, Sarah Rommel  (Statele Unite ale Americii) va interpreta Concertul pentru Violoncel şi Orchestră în mi minor op.85 de E. Elgar, Eun-Sun Hong  (Coreea de Sud) - Concertul Nr. 1 pentru Violoncel şi Orchestră de D. Şostacovici, iar Tony Rymmer (Statele Unite ale Americii)  va interpreta Concertul în si minor pentru Violoncel şi Orchestră op.104, de A. Dvořák. La pupitru se va afla Ovidiu Bălan, considerat unul dintre ce mai buni dirijori format în tradiţia est-europeană.
 
Accesul publicul în sala de concert este permis chiar şi fără rezervare, în limita locurilor disponibile. Pentru cei care ajung după începerea concertului, accesul se va putea face la prima pauză.  100 de locuri în aer liber sunt disponibile, de asemenea, pentru public în faţa Ateneului Român unde Finala de Vioară a Concursului Enescu va fi transmisă live. Transmisii live vor fi asigurate şi pe TVR 2 şi pe site-ul www.festivalenescu.ro.

Juriul secţiunii de violoncel 2014 a Concursului Enescu este format din Lluís Claret (preşedintele juriului),  Marin Cazacu, Frans Helmerson şi Vladimir Malinovski.

 

Detalii suplimentare despre Concursul Enescu

Organizat pentru prima dată separat de Festivalul Enescu, Concursul Internaţional George Enescu 2014 contribuie la prestigiul României în lume şi deschide drumul către cariere internaţionale pentru 240 de tineri artişti din Coreea de Sud, Rusia, Japonia, SUA, Germania, Franţa, România, Venezuela, Mexic, Argentina şi Australia.

Concursul Enescu a reuşit în timp să-şi consolideze poziţia ca una dintre principalele competiţii internaţionale, atât din perspectiva dificultăţii, cât şi din perspectiva rigorii jurizării. De-a lungul timpului, pentru mulţi artişti renumiţi ai lumii, participarea la această competiţie a reprezentat punctul de cotitură care i-a ajutat să ajungă la recunoaştere la nivel mondial.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus