Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Medio Monte

Medio Monte - un performance fascinant în cadrul festivalului Bucharest Fringe - Maratonul Teatrului Independent, 2014


septembrie 2014
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Selecţia ediţiei din 2014 a festivalului "Bucharest Fringe" - Maratonul teatrului Independent a fost realizată urmărind criterii precum viziunea artistică neobişnuită, experimentul şi îndrăzneala în ceea ce priveşte atât forma, cât şi conţinutul.
 
Unul dintre spectacolele cele mai interesante din 2014 este performance-ul Medio Monte, în regia Mihaelei Panainte, scenografia Helmut Stürmer, care va avea două reprezentaţii în data de 30 septembrie 2014, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană, la ora 20.00 şi la ora 22.00.
 
La temelia acestui performance stau, pe de o parte, textul lui Marian Ilea, şi, pe de alta, manifestto-ul lui Mircea Bochiş. Scriitorul Marian Ilea propune o lume posibilă, într-un spaţiu nedefinit, cu iz misterios, a cărei protagonişti sunt desprinşi, parcă, dintr-o piesă beckettiană. Artistul plastic Mircea Bochiş lansează o provocare către artiştii plastici şi media, de a exprima acest text în plan vizual prin intermediul letter-poemelor şi filmelor experimentale.


Mihaela Panainte, regizorul performance-ului, priveşte cu o lupă aceste instrumente şi le include într-o lume bântuită de siluete baroce, care se rătăcesc, cu speranţa că vor găsi centrul, prin labirintul sugerat de instalaţia scenografică a celebrului scenograf Helmut Stürmer.
 
Reprezentaţia de la ora 20.00 va fi deschisă de prezentarea criticului Pavel Şuşară.

Vă aşteptăm marţi, 30 septembrie 2014, la ora 20.00 şi la ora 22.00, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană (str. Izvor 2-4, Palatul Parlamentului, aripa E4, Bucureşti 050563, intrarea prin Calea 13 Septembrie // autobuze: 136, 385), la cele două reprezentaţii ale spectacolului Medio Monte, produs de Teatrul Sală Mică din Baia Mare.
regia: Mihaela Panainte
scenografia: Helmut Stürmer
performeri: Florin Vidamski şi Richard Balint
DJ: Adrian Electroclown
asistent scenografie: Corina Grămoşteanu
 Toate articolele despre Medio Monte
 Toate articolele despre Maratonul Teatrului Independent, 2014


2 comentarii

 • Colonelul Pasare
  catperson, 26.09.2014, 10:40

  In primul rand, cred ca nu e nevoie de formularea vaga "dupa o idee", e mai elegant sa numim textul, consacrat, "Colonelul Pasare". DUPA COLONELUL PASARE.
  In al doilea rand, felicitari echipei pt curaj! Si bafta! Spectacolul Colonelul Pasare a fost pus de Dabija, cred ca la Bulandra, in urma cu peste 10-12 ani, cu o distributie prestigioasa (Rebengiuc y compris!) si un succes previzibil. Imi amintesc ca ramasesem cu senzatia ca n-a fost vorba, DE FAPT, nici despre bolnavii psihici, nici despre bietii Balcani, nici despre armata si ale ei, ci despre Libertate.
  Si in ultimul rand, gasesc referirea la M.A.S.H. total nepotrivita, atat de nepotrivita incat argumentele nu merita insirate, e ca o...greseala de tipar! Sa ne confuzeze intr-atat niste biete uniforme militare?!

  • RE: Colonelul Pasare
   Beatrice Lapadat [membru], 30.09.2014, 16:53

   Ați greșit comentariul, pe care probabil doreați să îl scrieți la anunțul despre un alt spectacol. ”Medio Monte” nu are nicio legătură cu cele enunțate aici.

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 S-a încheiat festivalul Bucharest Fringe - Maratonul Teatrului Independent, 2014, Comunicat de presă
 Ambiguitate, arbitraritate, puncte de intensitate - Medio Monte la Maratonul Teatrului Independent, 2014, Beatrice Lăpădat


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer