septembrie 2014
Festivalul Internaţional de Film Comedy Cluj, 2014
Diana Cavallioti, Andreea Vasile şi Iulia Verdeş vor juriza cele două secţiuni competiţionale de scurtmetraj din cadrul celei de-a VI-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj (10 - 19 octombrie 2014). Cele trei tinere actriţe vor decide câştigătorii din cele 11 scurtmetraje independente şi 8 producţii studenţeşti aflate în concurs.

Andreea Vasile a fost selectată în 2014 în programul Berlinale Talents din cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin 2014. Debutul său a fost marcat de apariţia în serialul TV La urgenţă (regia Andrei Zincă). A intepretat roluri în mai multe scurtmetraje studenţeşti şi nu numai, iar cel mai recent - Vacanţă la malul mării (regia Cristina Groşan) - a fost premiat în 2013 la Festivalul Internaţional de Film de la Sarajevo. Are o bogată experienţă în materie de programe şi seriale TV: Deschide ochii - regia Iura Luncaşu, În puii mei sau Icomedy. Cât priveşte apariţia pe marele ecran, Andreea a început cu câteva roluri secundare în Luna verde (regia Alexa Visarion) şi Sunt o babă comunistă (regia Stere Gulea). Toamna aceasta, poate fi văzută pe marele ecran în Q.E.D. (regia Andrei Gruzsniczki) şi în De ce eu?, cel mai recent film semnat de Tudor Giurgiu.

După debutul în teatru cu rolul Gertrude în Hamlet-ul semnat de Laszlo Bocsardi, Diana Cavallioti a jucat pe majoritatea scenelor bucureştene alături de actori mari precum Maia Morgenstern, Emilia Popescu sau Mircea Rusu. În prezent, poate fi văzută pe scena teatrelor Naţional, Act, Godot Café, Metropolis dar şi în teatrele din Ploieşti şi Brăila. În materie de film, Diana a colaborat cu cei mai importanţi regizori ai momentului precum Cristian Mungiu (Amintiri din Epoca de Aur), Cristi Puiu (Aurora) sau Anca Damian (Întâlniri încrucişate). În 2010 a fost nominalizată la Premiile Gopo pentru cel mai bun rol secundar şi pentru premiul "Tânără Speranţă". Apariţia în serialul difuzat de ProTV O săptămână nebună alături de Horaţiu Mălăele, Tora Vasilescu şi Mihai Constantin i-a adus succesul de public la nivel naţional.

La numai 18 ani, Iulia Verdeş debutează în cinema în rolul principal din lungmetrajul Elevator (regia George Dorobanţu), producţie independentă premiată la Karlovy Vary Fresh Film Fest 2008 şi la TIFF 2008 (cel mai bun debut). În timpul studiilor din cadrul UNATC, Iulia participă la cele mai importante workshop-uri de actorie de pe continentul american şi nu numai, printre care: The Acting Corps (Hollywood), Sarajevo Talent Campus, Nisi Masa sau Generation Campus Moscova. Este cunoscută publicului larg pentru apariţiile în reclame dar şi pentru rolurile din serialele TV În derivă, Om bogat, om sărac, Pariu cu viaţa. Experienţa sa diversificată din teatru şi televiziune îi oferă şansa de a fi remarcată de producătorii străini veniţi în România. Colaborează cu celebrul Terry Gilliam pentru lungmetrajul The Zero Theorem şi are apariţii în producţia daneză KTO semnată de Manyar Parwani, precum şi în A Good Man regizat de Keoni Waxman şi produs de Steven Seagal.

11 producţii independente de scurtmetraj şi 8 studenţeşti intră în cursa pentru cele două trofee Comedy Cluj. Competiţia scurtmetrajelor internaţionale prezintă poveşti din Italia, Cipru, Canada, Norvegia, Austria, Franţa, Germania şi Grecia. Vizita unui tânăr la psiholog în încercarea de a-şi îmbunătăţi viaţa, cinci moduri de a muri, asaltarea armată într-o măcelărie, psihanalizarea relaţiei dintre un om şi o găină, prima zi de lucru într-o primărie, încercarea unui hoţ de a-şi câştiga existenţa, încurcătura produsă de pierderea actului de identitate sau viaţa de după moarte a unui bărbat de 42 ani sunt doar câteva dintre comediile pe care le puteţi descoperi în Competiţia Internaţională de Scurtmetraj.

Ca în fiecare an, Comedy Cluj acordă o atenţie deosebită şi scurtmetrajelor studenţeşti. Selecţia 2014 prezintă 8 poveşti din Germania, Ucraina, Elveţia, Belgia, Rusia şi Franţa, filme selecţionate în prestigioase competiţii internaţionale: Studii asupra isteriei, Abonatul, Bursa de valori sau Jaful sunt doar câteva dintre ele.

Festivalul Internaţional de Film Comedy Cluj va prezenta publicului peste 150 de producţii, workshop-uri dedicate pasionaţilor de film şi nu numai. Peste 100 de invitaţi sunt aşteptaţi la Cluj de-a lungul celor 10 zile de festival.

Festivalul Internaţional de Film Comedy Cluj este organizat de Fundaţia Europeană pentru Cultură Urbană.
Canalele oficiale ale festivalului:
www.comedycluj.ro // https://www.facebook.com/FestivalulComedyCluj


0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus