decembrie 2014
Articole diverse
Piesa de teatru BOX FM, scrisă şi regizată de Radu Iacoban, cu actorul Cătălin Babliuc în rolul unui DJ neconvenţional care-şi trăieşte viaţa în spatele microfonului, a avut premiera sâmbătă, ora 22, la Godot Café-Teatru (str. Blănari nr. 14).

BOX FM este un fragment din viaţa lui David, DJ de radio de la el de-acasă, care între două piese trebuie să se converseze cu diverşi ascultători intraţi în direct prin telefon în emisiunea sa. Printre "intervenţiile telefonice" veţi recunoaşte vocile actorilor Ana Ularu, Conrad Mericoffer, Andrei Runcanu şi Sorin Dobrin.

 

Muzica din BOX FM ajută atunci când cuvintele nu mai sunt necesare în scenă. E ca un transfer energetic propus spectatorului de către DJ-ul David (interpretat de Cătălin Babliuc). Radu Iacoban, regizorul şi scenaristul piesei, spune că seamănă un pic cu muzica de la BBC Radio 6 Music, "unde se pune un fel de ghiveci de melodii care au un sens doar împreună şi te menţin mereu în priză."
 
Cătălin Babliuc a mai urcat recent pe scenele teatrelor independente din Bucureşti, în piese precum Bullets over Lipscani, inspirat de Woody Allen, în regia lui Eugen Gyemant, Peretele (Teatrul Metropolis) sau Două liniuţe (Godot Café-Teatru), ambele în regia Liei Bugnar. În prezent, Cătălin joacă în piesa Omul cel bun din Seciuan (Teatrul Bulandra), în regia lui Andrei Şerban. A mai avut roluri în filme precum Portretul luptătorului la tinereţe (2010), One in a chamber (2012), Sex Traffic (2004, film câştigător al Premiului BAFTA). Cătălin Babliuc face parte din echipa Sector 7.
 
BOXFM reprezintă prima piesă de teatru din România care tratează din această perspectivă lumea radio-ului. Totodată, reprezintă cel de-al treilea text al lui Radu Iacoban, după Carpathian Garden şi În parc. Ambele piese se joacă la Godot Café-Teatru.
 
Carpthian Garden, la munte şi la mare
 
Marţi seară (2 decembrie 2014), spectacolul Carpathian Garden s-a jucat cu "sală" plină şi la Constanţa, într-un spaţiu alternativ: Broadway & Legendary Café.
 
"E supertare că apar noi spaţii de teatru alternativ şi că fenomenul ăsta uşor, uşor ia amploare în toată ţara, ca un fel de implant artistic necesar", a spus Radu Iacoban după spectacol. "Oamenii caută noi modalităţi de a-şi petrece timpul liber şi e lăudabil că unii dintre ei aleg să se culturalizeze la un pahar de bere şi-o piesă de teatru. Evident că e responsabilitatea noastră, a realizatorilor de teatru independent, să nu îi dezamăgim cu produse terne sau uşurele. Insistenţa noastră şi calitatea prduselor pe care le oferim spectatorului vor face ca această mişcare independentă să fie pe viitor foarte necesară pentru creşterea unui spirit civic. Spirit care, din păcate, la acest moment e amorţit de platformele de televiziuni care împărtaşesc multă mediocritate", spune Iacoban.
 
 

CARPATHIAN GARDEN
Locul: Godot Café-Teatru (str. Blănari nr. 14)
Durata spectacolului: 1h 20
Preţul biletului: 30 de lei
Rezervări: 021.31.61.682, 0736.414.244
 
Regia si scenariul: Radu Iacoban
Cu: Radu Iacoban si Tudor Aaron Istodor
Scenografia: Irina Moscu
Costume: Sarto Made To Measure
Video si sound design: Dan Ionescu
Afiş: Andrei Runcan
 
 
BOX FM
Locul: Godot Café-Teatru (str. Blănari nr. 14)
Durata spectacolului: o oră şi cinci minute
Preţul biletului: 25 de lei
Rezervări: 021.31.61.682, 0736.414.244
 
Textul şi regia: Radu Iacoban
Cu: Cătălin Babliuc. Vocile: Ana Ularu, Conrad Mericoffer, Andrei Runcanu şi Sorin Dobrin
Scenografia: Conrad Mericoffer şi Mihaela Ularu
Afiş: Andrei Runcanu

-------------------------------
 

Cătălin Babliuc, cel mai bun actor la Undercloud şi FNTI 2013
 
Cătălin Babliuc are 31 de ani şi a absolvit Facultatea de Teatru - secţia Actorie UNATC, Clasa Prof. Univ. Dr. Gelu Colceag, promoţia 2005.
 
A jucat pe majoritatea scenelor din Bucureşti: Casandra, Bulandra, Teatrul de Comedie, Teatrul Mic, Teatrul Luni, Teatrul foarte mic, Arcub, Teatrul de pe Lipscani, Metropolis etc.
 
Recent, Cătălin Babliuc a fost ales "Cel mai bun actor" la: Maratonul Teatrului Independent 2012, Festivalul Undercloud 2013 şi Festivalul Naţional de Teatru Independent 2013.
 
Cele mai noi spectacole în care a jucat Cătălin Babliuc sunt: Peretele (Teatrul Metropolis), Două liniuţe (Godot Café-Teatru), ambele în regia Liei Bugnar; Omul cel bun din Seciuan (Teatrul Bulandra), în regia lui Andrei Şerban, care a avut premiera în octombrie, anul acesta. Cătălin Babliuc a jucat şi în câteva lungmetraje de cinema şi tv: Portretul luptătorului la tinereţe (2010), One in a chamber (2012), Sex Traffic (2004), Gunpowder, Treason and Plot şi A logic.
-------------------------------
 
Radu Iacoban - actor, regizor, scenarist
Scurtă biografie
 
Radu Iacoban a absolvit UNATC în 2005, secţia Arta actorului. Angajat la Teatrul Mic, este o prezenţă constantă atât în teatrul de stat, cât şi în producţii underground.
 
În film, Radu a colaborat, printre alţii, cu Sharon Stone şi Andy Garcia în What about love?, a jucat în Zero Theorem, al lui Terry Gilliam şi a deţinut unul dintre rolurile principale în Amintiri din epoca de aur, segmentul Vănzatorii de aer, în regia lui Cristian Mungiu.
 
Radu Iacoban a regizat patru spectacole de teatru. Cele mai recente sunt Carpathian Garden, care este totodată şi primul text scris de el, şi În parc, de la Godot Café-Teatru. Prima piesă regizată a fost (Cu)cuienfrunte, foarte premiată la festivaluri de teatru, urmată de Asta-i tinereţea noastră. BOX FM (premiera, pe 6 decembrie 2014) este cel de-al treilea text al său.
 
Anul acesta a prezentat Gala Premiilor Gopo alături de Amalia Enache.

Anca Romanescu | PUNK PR | 0732 144 579 | 0745 10 20 24 | [email protected]   

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus