februarie 2015
Asociaţia Culturală REPLIKA
vă invită pe 13 şi 14 februarie 2015 la
deschiderea Centrului de Teatru Educaţional Replika
pe strada Lânăriei 93-95

Deschiderea Centrului de Teatru Educaţional Replika are loc prin două evenimente: o recepţie în data de 13 februarie 2015, de la ora 19:00, la care va cânta orchestra de copii a oraşului Otopeni - Mezzoforte Soul Music şi pe 14 februarie, de la ora 19.00, va fi prezentat spectacolul Familia Offline, după un text de Mihaela Michailov, în regia lui Radu Apostol.


Centrul de Teatru Educaţional Replika este un proiect al Asociaţiei Culturale Replika (Compania Replika) şi reprezintă un spaţiu de cercetare educaţională şi creaţie artistică, dedicat în special publicului tânăr.

Centrul este axat pe proiecte teatrale cu relevanţă socială, demersuri de artă participativă, ateliere, dezbateri, conferinţe, discuţii cu publicul, proiecţii de filme pe teme educaţionale, întâlniri cu profesori, educatori teatrali şi iniţiatori de proiecte culturale cu impact social.


Centrul va prezenta din februarie până în iulie 2015, spectacole de teatru pentru publicul tânăr, centrate pe problematici specifice universului copiilor şi adolescenţilor, printre care: Amintiri din epoca de şcoală, Confesiunile unui câine, Copii răi, Familia Offline. Pe lângă spectacole de teatru, vor fi realizate, în perioada februarie-mai, 3 ateliere educaţionale pentru adolescenţi: un atelier de scriere dramatică, un atelier de teatru şi un atelier de comunicare vizuală.

Centrul de Teatru Educaţional Replika
îşi propune să dezvolte şi să promoveze programe de cercetare artistică şi creaţii pe teme şi subiecte stringente din societatea contemporană, valorizând o artă solidară cu lumea în care trăim. Centrul îşi propune să devină o platformă de creaţie pedagogică şi artă participativă. Artişti, activişti, educatori acţionează prin intermediul unor iniţiative artistice, se educă reciproc şi produc schimbări în societatea contemporană.

Centrul de Teatru Educaţional Replika se doreşte un spaţiu al schimbării sociale prin arta educaţională şi creaţiile deschise spre categorii marginalizate.

Centrul de Teatru Educaţional Replika este un proiect realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.

Parteneri principali
: Teatrul Mic, Fundaţia Centrul Cultural European, Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, Colegiul Naţional Gheorghe Şincai
Parteneri: ActiveWatch, Centrul Step by Step pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională
Parteneri media: CriticAtac, Gazeta de Artă Politică, LiterNet, Metropotam, Pandora's, Think Outside the Box, Sub25, ŞapteSeri
Relaţii cu presa: Alina-Daniela Istrate / tel: 0726218245 / [email protected]

Intrarea la evenimentele din 13 şi 14 februarie 2015 se face pe bază de rezervare şi este gratuită. Pentru rezervări sunaţi la 0726218245 sau trimiteţi un mail pe adresa [email protected]

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus