martie 2015
Articole diverse
În data de 23 martie 2015, începând cu ora 19.30, la Sala Studio a Teatrului Naţional I.L.Caragiale din Bucureşti va avea loc reprezentaţia unică a spectacolului Clipe de viaţă. Spectacolul se va desfăşura sub genericul În teatrul românesc, încă multe alte Clipe de viaţă!
 
În 1996, Mircea Patrichi publică la Editura Unitext volumul Gina Patrichi. Clipe de viaţă. Un volum de o uriaşă valoare biografică despre un artist unic al scenei. Pe pagina trei a acestei cărţi se află o mărturie a Ginei Patrichi pe care v-o împărtăşim şi care credem că este revelatoare pentru sensul pe care publicul îl poate da teatrului. Campania Artiştii pentru Artişti pe care de ani buni o organizăm pentru sensibilizarea noastră a tuturor în faţa artei şi a artistului ar putea sta sub semnul acestei mărturisiri: "Cred în capacitatea marelui public de a înţelege sensul artei şi de a aprecia pe artistul care convinge cu sufletul".

În 1964, în Clipe de viaţă de William Saroyan, în regia lui Liviu Ciulei, Gina Patrichi interpreta o Kitty Duval  cum poate nu a mai existat. Şi a convins cu sufletul.

În aceeaşi notă sensibilă, în 2015 se întâmplă un alt spectacol Clipe de viaţă. Un spectacol-eveniment al destăinuirilor, ce reuneşte renumiţi artişti ai scenei, artişti care conving cu sufletul că teatrul înseamnă mai mult decât metodă, muncă şi talent. Vă vor convine că teatrul Înseamnă un imens cadou făcut publicului: Victor Bucur, Corina Chiriac, Felicia Filip, Mirela Jienescu, Rodica Mandache, Teatrul Masca, Maia Morgenstern, Adrian Naidin, Ovidiu Niculescu, Ioan Gyuri Pascu, Margareta Pâslaru şi corul "Divina Armonie", Oana Pellea, Emilia Popescu, Victor Rebengiuc, Florin Zamfirescu.

Amfitrioni vor fi Maria Dinulescu şi Ion Caramitru.
 
Spectacolul Clipe de viaţă 2015 este dedicat mai vârstnicilor noştri artişti. Un semn de reverenţă şi neuitare al artiştilor care parcă acţionează în sensul cuvintelor Ginei Patrichi: ".... Am fost atât de pasionată de teatru, încât tot ce am primit ca iubire [ ...] a fost un cadou imens pe care l-am luat şi l-am îndreptat tot spre teatru, tot spre oamenii cărora le dădeam seară de seară, sentimente, pasiuni, iubire, ură, până la apogeu..."


Alătură-te Campaniei, cumpără bilete, bucură-te de teatru şi fă o faptă bună! Fiecare bilet cumpărat înseamnă nu doar un semn de reverenţă pentru munca actorilor, ci şi un imens ajutor. Biletele se vor pune în vânzare la casa de bilete a Teatrului Naţional Bucureşti, precum şi online pe site-ul www.bilet.ro
 
Sumele strânse din vânzarea de bilete se pot dona în Fondul de Solidaritate Teatrală (Cont: RO40RZBR0000060007801286 deschis la Raiffeisen Bank, Agenţia Piaţa Amzei).
Ulterior, sprijinul financiar oferit artiştilor vârstnici cu probleme de sănătate va fi dovada că acest simbolic contract de solidaritate teatrală a fost asumat şi însuşit.

Organizatori:
UNITER - Uniunea Teatrală din România
Teatrul Naţional I.L.Caragiale din Bucureşti
Primăria Municipiului Bucureşti
ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus