Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Articole diverse

Apel la filme: Festivalul Internaţional de foarte scurtmetraj Très Courts, 2015


martie 2015
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Institutul Francez din România vă dă întâlnire la a 17-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Très Courts care va avea loc între 5 şi 14 iunie 2015.

Ce e un "foarte scurtmetraj"? E un filmuleţ de maxim 3 minute (în afară de titlu şi generic), 180 de secunde care sunt puse la dispoziţia realizatorilor şi le dau şansa să surprindă, să emoţioneze, să provoace râsul sau reveria. Constrângere? Mai degrabă o provocare şi de asemenea o şansă. Datorită costurilor de producţie reduse, acest concept încurajază şi democratizează producţia de filme şi oferă o libertate de expresie totală. Foarte scurte? Prea scurte? Depinde de spectator să continue povestea dacă doreşte după reaprinderea luminilor.

A spune multe în imagini puţine este provocarea propusă regizorilor din lumea întreagă, fie ei amatori sau profesionişti. De la ficţiune la documentar, animaţie sau clip, toate genurile pot fi explorate, singura limită este imaginaţia fiecăruia.
 
Competiţia românească

Din 2007, de la începuturile festivalului în România, ne-am dorit să deschidem evenimentul către tinerele talente din ţara noastră prin crearea unei competiţii de filme foarte scurte româneşti.

Sunteţi deci invitaţi să participaţi, să experimentaţi, să surprindeţi şi să seduceţi... Trei minute sunt puse în mâinile voastre, pentru a profita de acest festival curios să descopere talentele de mâine. O echipă de profesionişti va viziona filmele primite şi va stabili programul selecţiei Româneşti - aproximativ 20 de filme. Această selecţie va fi proiectată pe ecranele din România alături de celelalte secţiuni ale Festivalului: selecţia Internaţională, selecţia Familie - pentru copii peste 6 ani şi selecţia Paroles de Femmes, care oferă o perspectivă asupra rolului femeii în diversele societăţi şi culturi.

Premii

Favoritul juriului va pleca acasă cu un smartphone din partea Orange şi cu 2 bilete de avion pentru a participa, alături de un/o prieten/(ă), timp de 3 zile la Festivalul de scurtmetraj de la Clermont-Ferrand în februarie 2016 (transport, cazare şi participare la festival incluse în premiu). Regizorul care realizează cel mai bun film scurt cu tematică francofonă va primi din partea Organizaţiei Internaţionale a francofoniei un premiu în valoare de 250 de euro. Premiul Publicului este decernat prin vot democratic. În fiecare oraş participant, spectatorii primesc buletine de vot atât pentru selecţia românească, cât şi pentru cea internaţională, şi sunt invitaţi să aleagă filmul favorit. Filmul preferat de public câştigă de asemenea un smartphone din partea Orange. Câştigătorii sunt anunţati pe site-ul festivalului Très Court - www.trescourt.com şi www.trescourt.ro

Cum ar fi dacă aţi participa în 2015?

Toţi regizorii cu domiciliul în România sunt învitaţi să îşi depună creaţiile cinematografice foarte scurte la Institutele franceze din România până în 30 martie 2015. Înscrierea de filme este gratuită. Puteţi trimite filmul prin poştă (pe un DVD la adresele Institutelor franceze din Cluj, Bucureşti, Iaşi şi Timisoara) sau puteţi să îl trimiteţi direct prin e-mail la adresa [email protected] însoţite de un formular de înscriere disponibil la adresa www.trescourt.ro/ro/regulament Toate articolele despre Articole diverse


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Start înscrieri la The Script Contest, 2019, Comunicat de presă
 Un nou final de sezon - proiecţiile de film de la Centrul Ceh se încheie, Comunicat de presă
 Rebelii Cehoslovaciei - înainte şi după - la Centrul Ceh, Comunicat de presă
 Bilet de iertare, debutul în regie de film al actriţei Alina Şerban, pe marile ecrane din Bucureşti, Comunicat de presă
 La braţ cu Havel, Pavek şi Otik la Centrul Ceh, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Articole diverse


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer