martie 2015
Cursurile Control N
Înscrierile pentru prima ediţie a atelierului de dezvoltare de scenarii de filme low budget - Less is More - LIM se află pe ultima sută de metri. Cei interesaţi să facă parte din primul grup de realizatori de film din România care va benefica de un training specializat pe dezvoltarea şi scrierea unui scenariu de film cu buget redus mai au la dispoziţie două săptămâni pentru a-şi transforma ideile în sinopsis şi pentru a-şi trimite aplicaţiile. Data limită de înscriere este 1 aprilie 2015.

LIM (Less is More = "puţin înseamnă mai mult") îşi propune să scoată la iveală poveşti puternice în esenţa lor şi să le aducă pe marele ecran cu eforturi minime. Pentru că o poveste puternică poate fi spusă cu mijloace limitate dacă e gândită de la început în acest context. LIM se adresează scenariştilor şi regizorilor ce îşi doresc să îşi dezvolte abilităţile de a construi un scenariu de lung metraj în graniţele unei producţii cu buget limitat.

Atelierul îşi propune nu doar identificarea şi dezvoltarea acestor scenarii, ci şi promovarea lor în rândul caselor de producţie din România, facilitând întâlnirea participanţilor cu producătorii de film români prin organizarea unui Pitch şi făcând astfel primul pas pe drumul către producerea proiectelor selecţionate să participe.

Doi consultanţi de scenarii din Franţa - Antoine Le Bos şi Julien Lilti - vor lucra timp de o săptămână, în perioada 3 - 10 mai 2015, cu autorii celor 8 proiecte selecţionate în cadrul primei ediţii LIM - Less is More.


Training-ul LIM porneşte de la aplicaţiile participanţilor - în cadrul săptămânii de lucru intensiv se vor dezvolta cele 8 poveşti selecţionate, trecând de la etapa de sinopsis (depuse ca parte a aplicaţiei) la etapa de treatment al unui lungmetraj.

Un element important de care se va ţine cont în timpul procesului de scriere şi dezvoltare a treatment-ului va fi limitarea necesităţilor scenariului la un buget mic. Se va urmări construcţia unor poveşti puternice, cu impact puternic asupra publicului, ca un mod de a compensa limitările de producţie ce vor veni dintr-un buget mic.

Metodologia de training se va baza pe abordarea implementată în ultimii 5 ani de Le Groupe Ouest, prin care se creează atât un training de tip colectiv, cât şi unul intim, explorând singularitatea fiecărui proiect şi a fiecărui participant în timpul procesului de scriere.

Săptămâna de training se va finaliza cu un Pitch de proiecte în faţa unui grup de producători de film din România, selecţionaţi în prealabil de către organizator.

LIM - Less Is More este un proiect dezvoltat şi organizat în parteneriat cu Le Groupe Ouest (Franţa), iniţiatorul programului. In primăvara anului 2015, implementarea LIM se va desfăşura în paralel în România şi Franţa. În România, LIM este organizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC).

Prima ediţie a atelierului se va desfăşura într-un cadru pe cât de prietenos, pe atât de prielnic orelor de training zilnic - Lente Caffe, partener al LIM 2015.

Deadline-ul pentru aplicaţia LIM este 1 aprilie 2015. Paşii aplicaţiei online se găsesc pe site-ul asociaţiei www.controln.ro, alături de alte detalii importante şi Regulamentul atelierului.

Pentru orice întrebări sau detalii suplimentare: [email protected].

Asociaţia Culturală Control N mulţumeşte partenerilor: Zile şi Nopţi, Cinemagia, Film Reporter, Decât O Revistă, Cinefan, Liternet, Blogul Lu' Otravă, Bazavan.ro, CinemaRX, Cărtureşti, Sâmbureşti şi Aqua Carpatica.
Vizitaţi www.controln.ro sau https://www.facebook.com/controlN

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus