aprilie 2015
Festivalul Internaţional de film NexT, 2015
De la filme cu zombi şi alte spirite malefice, la unele cu fantome şi dansuri păgâne ritualice, Festivalul Internaţional de Film NexT îşi aşteaptă spectatorii la o super-selecţie de coşmar şi voie bună. Sâmbătă, 18 aprilie 2015, de la 21.00, în Garajul Ciclop din Bucureşti, programul special Monsters Night va începe cu filme-şoc şi se va încheia cu DJ şi petrecere. După proiecţia celor nouă scurtmetraje tenebroase şi uneori amuzante, DJ Rock, Sinboy şi Sick Carantino (Disco Sigaretta) vor mixa până târziu în noapte, însoţiţi de video mapping-ul realizat de Tiptoe.

Pereţii scorojiţi, zidurile de cărămidă goale şi arhitectura impresionantă a primei parcări supraetajate din Capitală, construite în 1923, sunt decorul perfect pentru o noapte "monstruoasă". În 2013, Garajul (Magheru 6-8) a fost transformat în spaţiu de artă contemporană de 35 de artişti, iar unele dintre desenele suprarealiste, groteşti, amuzante sau ironice încă pot fi admirate acolo. Spaţiul neconvenţional din clădirea Ciclop are potenţialul de a deveni unul urban activ, de referinţă în Bucureşti.


Noaptea cu monştri de la Ciclop va electriza, indigna, şoca sau amuza spectatorii, după caz. Monsters Night e cu demoni uitaţi pe insule - Lembusura, spirite răzbunătoare ce bântuie casele vechi - A Dark Night at the Wrong House, femei care se transformă în creaturi terifiante - Undead Woman, exorcişti puşi pe treabă, în asiaticul 12th Assistant Deacon, halucinaţii şi paranoia - Who's in the Fridge (A Love Story) şi fiinţe submarine fantastic, într-un film premiat la Berlin, Planet Ʃ. În singurul film românesc din program, Lumină firavă, regizat de Florina Dumitrache, un cuplu aşteaptă sfârşitul lumii în apartamentul din Bucureşti.

 
O primă întâlnire cu ce înseamnă Monsters Night a avut loc miercuri, 1 aprilie 2015, de la 20.00, în Club Control, la Warm Up NexT, când a fost proiectat şocantul I Am Monster. Monstrul interior al unei femei care vizitează des morga unui spital iese la iveală într-un film care implică fetişism dus la extrem şi un strop de necrofilie. 


Biletele la Monsters Night costă 20 de lei şi s-au pus în vânzare pe www.eventbook.ro. Accesul în locaţie se va face începând cu ora 19.00.


A noua ediţie a Festivalului Internaţional de Film NexT va avea loc între 15 şi 19 aprilie 2015, la Cinema Studio, Cinema Elvire Popesco, CinemaPRO şi la Institutul Cultural Român, Club Control, J'ai Bistrot, ArCuB, Cărtureşti, Garajul Ciclop (intersecţie Magheru cu C.A. Rosetti). 

Descarcă broşura NexT, 2015 aici..
Descarcă programul NexT, 2015 aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus