iunie 2015
Teatrul "Anton Pann" din Râmnicu Vâlcea vă invită miercuri, 17 iunie 2015, ora 19.00, în Sala Horia Lovinescu a Teatrului Nottara, la spectacolul Promisiunea unei vieţi frumoase (din cauza lui Cehov), pus în scenă de Balint Botos.

Două dintre actriţele din acest spectacol, Réka Szász şi Mădălina Ciotea au fost selecţionate în programul 10 pentru film al TIFF, în ultima şi respectiv prima ediţie.

Textul piesei Promisiunea unei vieţi frumoase (din cauza lui Cehov) s-a construit în timpul repetiţiilor din dorinţa realizatorilor de a apropia personalităţile actorilor de cele ale personajelor. În acelaşi timp, creatorii spectacolului îşi doresc ca textul să nu mai fie montat nicăieri în ţară sau în străinătate, el fiind conceput special pentru Teatrul "Anton Pann" din Râmnicu Vâlcea şi în strânsă legătură cu realităţile înconjurătoare. Promisiunea unei vieţi frumoase este făcută spectatorilor timp de o oră şi jumătate prin bună dispoziţie, dramă, râsete şi cântec, toate reunite într-un colaj plin de ritm.


Regizorul acestui spectacol, Balint Botos, aduce un aport de energie şi de tinereţe, el aflându-se la cea de a doua montare la teatrul vâlcean. A absolvit actoria la Universitatea de Artă Teatrală din Târgu Mureş şi a urmat cursurile secţiei de regie ale Facultăţii de Teatru şi Televiziune, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj Napoca. În acest moment el este masterand, specializarea regie, în cadrul aceleiaşi facultăţi şi, alături de Raluca Sas-Marinescu, a acceptat provocarea de a crea un spectacol care să iasă din tiparele cu care publicul este obişnuit. De asemenea, coregraful Attila Bordas este şi el la a cea de a doua colaborare cu Teatrul Anton Pann.

În acest spectacol îi veţi putea revedea pe actorii: Ana Şuşca (Irina), Réka Szász (Olga), Mădălina Ciotea (Maşa, Nataşa), Florin Călbăjos (Andrei), Radu Constantinov (Generalul, Cebutâkin) şi Olimpiu Blaj (Verşinin).

Biletele pot fi cumpărate de la Casa de bilete a Teatrului Nottara deschisă zilnic între orele: 10.00 - 20.00.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus