septembrie 2015
Pentru prima dată în România: NYC-MYC - From Bucharest to Manhattan - spectacol de teatru/dans cu Paul Cosma-Cimpoieru.

New York city - My city. Teatru non-verbal şi dans, împletite genial şi cu multă sensibilitate într-un "one-man show" semnat de actorul, dansatorul şi coregraful Paul Cosma-Cimpoieru. NYC-MYC - From Bucharest to Manhattan este un spectacol prezentat în această primăvară la Institutul Cultural Român din New York, unde a fost primit cu ovaţii. Succesului de acolo i-a urmat o nouă reprezentaţie la Goethe Institut din Washington. Acum creatorul său aduce pentru prima dată spectacolul în România, la Conceptual Lab, mai bun, mai frumos, mai emoţionant!

Prin acest spectacol complex de muzică şi dans, Paul Cimpoieru explorează experienţa unui imigrant român la New York. Actorul descoperă cum este să te trezeşti în oraşul care nu doarme niciodată şi face eforturi să se adapteze la acest ritm.

Data: 17 septembrie 2015
Ora: 19.00
Locaţie: Conceptual Lab, mixology of ideas - Bucureşti, Dionisie Lupu
Rezervări: [email protected]

NYC-MYC - From Bucharest to Manhattan face parte din programul de studio pe care o reprezintă bursa obţinută de Paul Cosma-Cimpoieru, pe o durată de şase luni, la celebra şcoală de actorie americană Actor's Studio.


Paul Cosma-Cimpoieru (dansator, coregraf şi actor) s-a lansat în această carieră în 2004, în Bucureşti, cu Compania de Teatru "Passe-Partout", condusă de marele actor Dan Puric. De atunci, el a mers în turnee internaţionale şi a dansat cu companii de prestigiu, cum ar fi Gigi Căciuleanu Dance Company, Teatrul Bulandra (Bucureşti), Centrul Naţional al Dansului (Bucureşti) şi Teatrul Naţional Bucureşti. Recent, Paul Cosma-Cimpoieru a creat coregrafia pentru premiata piesă de teatru non-verbal Doi dintre noi, în care a jucat alături de actriţa şi dansatoarea Ana Pepine. Acest spectacol a fost prezentat în mai multe oraşe şi ţări importante din lume: Belgrad, New York, Rusia şi India. Paul Cimpoieru şi Ana Pepine au semnat şi coregrafia Turneului Naţional Stradivarius 2012 - Obsesii, completând, prin metafore gestuale, sonatele pentru vioară ale compozitorului Eugène Ysaÿe. Actorul şi-a completat cariera de succes în dans cu apariţii în mai multe filme de scurt metraj şi documentare, printre care Life & Death of Harry Houdini (2014) şi The Man and the Fish (2013).

Paul Cosma-Cimpoieru a participat la mai multe festivaluri internaţionale şi a obţinut premii importante:
- 2014 QuestFest (festival bianual ce se ţine la Washington, DC)
- 2014 New York DUTF (Downtown Urban Theater Festival)
- 2010 - Medalia de Aur / Festivalul Internaţional de Dramă, Serbia
- 2011 - Grand Prix / Festivalul Internaţional al Teatrului Tânăr, Rusia
- 2012 - Premiul TVR Cultural / pentru "Theatre-verite"

Credit foto Paul Cimpoieru: Bliss Photography

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus