octombrie 2015
Festivalul Internaţional de Scurtmetraj Timishort, 2015
În cadrul Festivalului Internaţional de Film Timishort vor concura peste 30 de regizori pentru titlul de cel mai bun scurtmetraj naţional, internaţional sau experimental. Juriul ales de organizatori pentru aceste competiţii este compus din personalităţi de marcă din lumea filmului românesc şi european.

Ce-a de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Timishort va avea loc între 15 şi 18 octombrie 2015, la Timişoara, iar proiecţiile se vor desfăşura la Cinematograful Timiş, AMBASADA şi Sala 2 a Teatrului Naţional Timişoara.

Competiţia naţională este jurizată de Andrew Brand, Danielle de Picciotto şi Diana Cavallioti.

Andrew Brand, cunoscut regizor şi director de film britanic iese în evidenţă prin creativitatea şi dinamica atât de caracteristică scurtmetrajelor sale. El abordează de la filme horror sau drame, până la animaţii, instalaţii video sau documentare experimentale.

Danielle de Picciotto va fi o prezenţă cu totul deosebită în cadrul ediţiei de anul acesta. Este o artistă neconvenţională şi o personalitate de referinţă pentru scena culturală alternativă. Regizează filme, este muzician, autoare de cărţi, artist multimedia şi motorul unor mişcări artistice şi culturale din Berlin. A colaborat cu Nick Cave, The Tiger Lillies, Einstürzende Neubauten şi a cofondat Love Parade Berlin.

Diana Cavallioti, o tânără şi talentată actriţă, şi-a câştigat renumele prin sensibilitatea cu care joacă rolurile atât în teatru, film, cât şi în televiziune. A debutat în regia lui László Bocsárdi în spectacolul Hamlet cu rolul Gertrude. În ascensiunea ei, s-a bucurat de prezenţa pe scena bucureşteană alături de mari actori, Maia Morgenstern, Emilia Popescu, Mircea Rusu şi de roluri în Amintiri din Epoca de Aur, Cu un pas înainte sau Întâlniri încrucişate.

Câştigătorii competiţiei naţionale şi a celei de film experimental - Videorama vor fi aleşi de Eugen Kelemen, Mihai Mitrică şi Uli M Schueppel.

Eugen Kelemen, pasionat de arta montajului şi a regiei de sunet, a studiat la UNATC "I. L. Caragiale" şi are un master în editare de film. A predat arta editării la Academia Intact Media, a colaborat cu Tudor Giurgiu, Bogdan George Apetri, Igor Cobileaschi & Agon şi a editat Superman, Spiderman sau Batman. Totodată a coprodus documentarul lungmetraj Gone Wild şi a fost editor-şef la serialul produs de HBO România, Umbre.

Fan hotărât al animaţiei, Mihai Mitrică a fondat în 2006 Anim'est, primul şi cel mai mare festival de animaţie din România. De atunci s-a implicat activ în promovarea proiectelor de animaţie, creând punţi de legătură între tineri artişti, studiouri de film, regizori, companii de producţie şi festivaluri de film din toată Europa.

Uli M Schueppel s-a remarcat prin documentarele pe care le-a creat şi este regizor german apreciat la nivel european. El este membru al Academiei de Film European din 2002. A făcut scurtmertraje, videoclipuri muzicale, animaţii şi lucrează în domeniul "new media art", creând instalaţii foto-video. A realizat documentare şi videoclipuri pentru Nick Cave, Einstüerzende Neubauten şi Crime and The City Solution.

Festivalul Internaţional de Film Timishort este organizat de Asociaţia Română a Filmului Independent, cu suportul Primăriei şi al Consiliului Local Timişoara şi al Centrului Naţional al Cinematografiei, în parteneriat cu Centrul Cultural German Timişoara, Institutul Cultural Polonez şi susţinut de AMBASADA, DIGI şi Huawei.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus