Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul de teatru Undercloud, 2016

Pascal Bruckner îşi lansează prima piesă de teatru, în premieră mondială, la Undercloud, 2016


august 2016
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Cea de-a noua ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Independent UNDERCLOUD vine cu o ofertă teatrală bogată şi aduce, pe lângă cele peste 40 de spectacole româneşti şi internaţionale, o serie de invitaţi de prestigiu din sfera teatrului românesc şi internaţional. Printre invitaţii de onoare ai ediţiei 2016 se numără scriitorul Pascal Bruckner, dramaturgul Matei Vişniec şi regizorul Mihai Măniuţiu.

Celebrul scriitor francez Pascal Bruckner îşi lansează, la UNDERCLOUD, prima sa piesă de teatru, scrisă în 2016 şi intitulată Crăciun la palat, o comedie politică de situaţie, care face aluzie la Franţa contemporană, dar care ale cărei implicaţii sunt valabile pentru orice context, inclusiv pentru cel haotic şi tulbure al României de azi. Piesa va fi transpusă de Chris Simion într-un spectacol-lectură, care adună o distribuţie de prestigiu formată din Pascal Bruckner, Marian Râlea, Răzvan Vasilescu, Dana Dogaru, George Ivaşcu şi Vlad Logigan. Pascal Bruckner, romancier faimos prin scrieri precum Luni de fiere, Casa îngerilor, Fanaticii apocalipsei, este preşedinte onorific al Companiei D'AYA, încă din 1999, când Chris Simion a pus bazele celei mai importante mişcări teatrale independente din România.


UNDERCLOUD 2016 dedică un focus DADA, cu ocazia centenarului celebrei mişcări de avangardă iniţiate de Tristan Tzara. Invitatul special în cadrul acestui focus este dramaturgul Matei Vişniec, care va fi reprezentat de patru montări, atât din ţară, cât şi din străinătate, după piese scrise de el: Chris Simion va realiza un spectacol-lectură după Cabaretul Dada, regizorul Alexandru Nagy prezintă spectacolul Buzunarul cu pâine, Eric Deniaud, de la compania Collectif Kahraba (Franţa/Liban), vine cu spectacolul de marionete pentru adulţi Voix dans le noir (după Omul-pubelă sau Teatrul descompus), iar trupa Teatrului Eugen Ionescu din Republica Moldova prezintă spectacolul Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal.


Începând cu ediţia din 2015, UNDERCLOUD a adăugat Premiul Teatru Liber - Under Any Cloud, acordat unui teatru de stat sau unui artist din sfera teatrului de stat, pentru contribuţia sa la promovarea actorilor tineri. În 2016, premiul îi va fi acordat lui Mihai Măniuţiu, directorul Teatrului Naţional din Cluj Napoca, pentru susţinerea constantă pe care o oferă tinerilor artişti şi pentru oportunităţile de dezvoltare pe care le oferă acestora. Mihai Măniuţiu este regizor, profesor şi autori de beletristică şi de critică de teatru şi este cunoscut pentru spectacole precum Richard al II-lea, Experimentul Iov, Lecţia, Timon din Atena, fiind câştigător a numeroase premii naţionale şi internaţionale.


Programul complet al festivalului UNDERCLOUD 2016 este disponibil aici.

Biletele pot fi acum achiziţionate on-line, de pe bilete.ro, iar începând cu 16 august 2016 vor fi puse în vânzare şi la Casa de Bilete ARCUB-Gabroveni. Preţul unui bilet este de 35 lei.

UNDERCLOUD se desfăşoară sub egida programului european "Europe for Festivals. Festivals for Europe", un important certificat internaţional atribuit de Comisia Europeană şi Asociaţia Festivalurilor din Europa.
UNDERCLOUD, eveniment organizat de Asociaţia Mişcarea Undercloud, cu sprijinul ARCUB, cofinanţat de AFCN, susţine Bucureşti 2021 - Oraş candidat la titlul de Capitală Europeană a Culturii. (Află mai multe pe www.bucuresti2021.ro).
Partenerii şi sponsorii festivalului, fără de care această ediţie nu ar fi putut fi dezvoltată, sunt: Raiffeisen Bank, Staropramen, Emag, Telekom România, Aqua Carpatica.
Festivalul se desfăşoară cu sprijinul agenţiei de creaţie Propaganda, World Class, Hotel Radisson Blu, Novotel, Duke Hotel, Hotel Ibis, Hello Hotels, Editura Nemira, Class Living, Vitantis Mall, Casa de avocatură Sora&Asociaţii, Galeria AraArt şi Ambasada Statului Israel.
Partenerii media care ne sunt alături anul acesta sunt: RADIO GUERRILLA, ELLE, Psychologies, Viva, Glamour, Unica, IQads, LiterNet.ro, Yorick.ro, Ziarul Metropolis, Observator cultural, România Liberă, Academia Caţavencu, Business Review.
Producători: Compania de Teatru DAYA şi MARLA Image Boutique.
Mai multe detalii despre UNDERCLOUD puteţi găsi pe site-ul www.undercloud.ro şi pe pagina de Facebook a Festivalului: https://www.facebook.com/undercloudfestival/.
 Toate articolele despre Festivalul de teatru Undercloud, 2016


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Cu cât apa e mai mare, cu atât sunt eu mai tare! - Fata din curcubeu, Vlad Alexandrescu
 Undercloud 2016 şi-a ales câştigătorii, Comunicat de presă
 Hai înapoi în timp - One day we will all be happy la Undercloud, 2016, Olguţa Paiu
 Povestea unui spectacol - Aleargă la Undercloud, 2016, Nicoleta Lefter
 Ziua 7 - Lungs la Undercloud 9 - independent de orice, 2016, Ilinca Anamaria Prisăcariu
 Toate articolele despre Festivalul de teatru Undercloud, 2016


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer