octombrie 2016
Articole diverse
În cadrul Nopţii Albe a Teatrului Independent 2016 se organizează o întâlnire privind critica teatrală şi teatrul independent, în scopul de a porni o platformă de "radiografiere" a evenimentelor teatrale independente. Această primă - scurtă dar sperăm, benefică - "adunare" va avea loc sâmbătă 8 octombrie 2016, ora 20.30 la Teatrul LUNI de la Green Hours (după premiera Once Upon - la care desigur ne bucurăm să fiţi prezenţi) şi va fi moderată de Radu Iacoban.

Concret, timp de trei luni, vrem să invităm şi să avem prezenţi cât mai mulţi critici la spectacolele de teatru independent din Bucureşti, astfel încât să ajungem la o imagine cât mai complexă asupra sectorului în cauză.

Ne - şi vă - propunem ca în această perioadă, să deschidem un eveniment fcbk care să provoace atît artiştii independenţi cît şi cronicarii să interfereze si să se implice constant în schimbul de idei pe tema teatrului independent, a spectacolelor ce pot fi văzute în această zonă şi de ce nu, privind relaţiile "de lucru" dintre aceştia, interesul profesional al unora faţă de ceilalţi, relevanţa activităţii unora pentru ceilalţi - nu în ultimul rând, pentru teatrul românesc în general.

Am pornit în acest demers în urma iniţiativei directorului Galei Hop 2016, Miklós Bács, care a lansat invitaţia ca anual, câte o şcoală de critică teatrală din ţară să observe prestaţiile participanţilor la gală şi să ofere un feedback artiştilor, specialiştilor şi publicului interesat.

Prin urmare, având în vedere că sectorul independent este alcătuit în mare parte din artişti tineri, chiar proaspăt absolvenţi, ne gândim şi ne dorim o dezvoltare a acestui demers, în perspectiva apropierii celor două segmente teatrale aflate acum, parcă, aproape într-o ignorare reciprocă, chiar dacă nu conştientizată.

Vă aşteptăm, artişti, critici, public,
cu drag şi cu încredere,

Daniel Chirilă - coordonator Frilensăr
Voicu Rădescu - director Teatrul LUNI de la Green Hours

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus