Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Anunţuri  Sageata  Articole diverse

Livada de vişini cu Valeria Seciu şi Ion Besoiu la TVR 2


octombrie 2016
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Pentru prima dată în 26 de ani, Festivalul Naţional de Teatru 2016 a cuprins în selecţia sa un spectacol de teatru TV. Este vorba despre Livada de vişini de A.P. Cehov.

"Credem că prin această expunere în cadrul Festivalului Naţional de Teatru a celei mai noi variante de platou a capodoperei cehoviene ne punem şi în slujba publicului spectator, aducând pe scena vie un eveniment cultural ce se înscrie în seria acelor producţii valoroase ale Televiziunii Române care în orice timp au rămas valabile, dar mai ales semnalăm în acest fel importanţa Teatrului de Televiziune, ca pagină de memorie perenă a evoluţiei teatrului românesc. Puterea şi impactul social al Teatrului de Televiziune sunt de necontestat, iar producţiile de teatru în platou au însemnat un punct de rezistenţă a instituţiei, de la începuturi şi până în prezent." - au anunţat organizatorii Festivalului Naţional de Teatru.

"Pentru mine, ca regizor, e o călătorie magică în compania unor actori uriaşi, în căutarea unui dramaturg genial - Cehov. Realizarea spectacolului în formă cinematografică, la TVR, naşte speranţa că această călătorie artistică nu se va încheia niciodată." - Alexandru Lustig.

Pentru rolul Ranevskaia din Livada de vişini, Valeria Seciu a primit Premiul criticii FNT pe 2016 - actriţă cu vocaţie cehoviană.

Program difuzare:
 TVR 2 joi 19.01.2017, ora 20.10
TVR 2 luni 31.10.2016, ora 21.10 şi luni 7.11.2016, ora 1.10
TVR HD luni 31.10.2016, ora 21.10 şi duminică 6.11.2016, ora 00.00
TVR Internaţional sâmbătă 5.11.2016, ora 17.30

  
  
  

Livada de vişini de A.P. Cehov
Regia artistică - Alexandru Lustig
Distribuţia: Ranevskaia Liubov Andreevna: Valeria Seciu // Firs: Ion Besoiu // Gaev Leonid Andreevici: Marian Râlea // Lopahin Ermolai Alexeevici: Dan Aştilean // Ania: Ioana Anastasia Anton // Varia: Andreea Bibiri Trofimov // Piotr Sergheevici Trofimov: Mihai Călin // Simeonov-Pişcik Boris Borisovici: Gelu Niţu // Charlotta Ivanovna: Anca Sigartău // Epihodov Semion Panteleevici: Adrian Ciobanu // Iaşa: Dan Rădulescu // Duniaşa: Ruxandra Maniu

Echipa TVR: Director imagine - Cristian Stoian // Scenografie - Dana Moraru // Costume Valeria Seciu - Lia Manţoc // Costume - Silvia Porojnicu // Sunet - Valentin Bartolomeu // Machiaj - Oana Cristescu // Coafură - Claudia Mehedinţu // Asistent regizor artistic - Zoe Bălan // Editor imagine - Lulu Chedric // Redactori: Cristina Anton, Ligia Baboş, George Vasile // Regia de montaj - Judith Georgescu // Regia de studio - Gabriel Şerban, Lucian Stăncila // Producţia - Cezarina Harabor // Steadycam - Laurentiu Bengescu, Ion Istrate // Operator MHH - Mihai Nagy, Elvin Tomescu // Cameramani - Carmen Birtea, Alexandru Ghiţă, Adrian Dănăila, Ionuţ Spătaru, Gabriel Oprea, Horia Ilinca // Producător: Liana Săndulescu

Teatrul Naţional de Televiziune este un proiect Casa de Producţie TVR, difuzat pe canalele TVR şi online pe www.tvrplus.ro.
Producător coordonator: Demeter András István

Televiziunea Română şi Radio România, în parteneriat cu Asociaţia Audiologilor din România şi cu Societatea Română de Otorinolaringologie Pedriatică derulează campania Auzul e un dar. Nu-l ignora!
1 comentariu

  • Despre Livada de vișini, producție TVR
    Cornelia Topală, 07.11.2016, 16:54

    Am urmărit acest spectacol dintr-o mare dragoste față de Cehov și față de câțiva ariști care îl interpretează. A fost frumos, mi-a plăcut... Totuși nu am înțeles și nu sunt de acord cu ultima scenă care o prezintă pe marea doamnă a teatrului, pe Valeria Seciu, întinsă pe pat cu o lumânare aprinsă la căpătâi... Mi se pare un moment gratuit care scade din valoarea acestei realizări teatrale.

Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 CASANDRA sau lumea ca final al reprezentării - un nou eveniment Fabulamundi la Universitatea de Arte din Tîrgu-Mureş, Comunicat de presă
 Tom Stoppard şi arta diversificată a travestiului - Travesties, Roxana Pavnotescu
 Vacanţa de vară la Replika, 2018, Comunicat de presă
 Autorul dramatic David Košťák vă invită să o cunoaşteţi pe Laika! - Fabulamundi, 2018, Comunicat de presă
 Întâlnire cu poezia dansului - Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici, Iulia Toea-Mureşan
 Toate articolele despre Articole diverse


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer