noiembrie 2016
Tattoo de Igor Bauersima şi Réjane Desvignes, o producţie a Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu - Secţia germană - la Teatrul Naţional de Televiziune

Fred, un scriitor ratat, şi Lea, o actriţă şomeră, care îşi umple timpul ca moderatoare a unei emisiuni radio pe net, sunt un cuplu cam fără bani, dar cu idealuri incoruptibile şi opinii artistice eminente.
Într-o bună zi idila lor boemă este destrămată de apariţia lui Tiger, un amic mai vechi şi o "stea în devenire" a scenei artistice din Los Angeles, prin proiectele sale de artă conceptuală. În mod surprinzător, problemele cotidiene legate de bani sau ale traiului de zi cu zi nu îl prea ating pe Tiger. Este deschis, neconvenţional, însă un singur lucru nu l-ar face: nu s-ar vinde pe sine. În spiritul acestor convingeri şi sub forma unui cadou îi lasă moştenire amicei sale Lea, în cazul unui deces, corpul său decorat până la refuz cu tatuaje valoroase.
Destinul ne joacă mereu feste, iar ce va rămâne din idealurile lor şi din prietenia ce-i lega, rămâne să aflăm... Tattoo este un joc priceput între adevăr şi ficţiune, dar şi o piesă ce pune sub semnul întrebării idealurile şi valorile fiecăruia dintre noi.

"Este o critică destul de subtilă a unor defecte ale societăţii actuale, dar nu este deloc un text politic în sensul enervant al cuvântului. Este un text care lucrează cu sentimente, cu umor, pentru a vorbi de toate aceste lucruri care, se pare, nouă ne lipsesc în aceşti ani. Şi poate ar trebui să nu ne lipsească.(...) Este foarte bine scris. Dacă ar fi să o iau aşa: Umor - cinci steluţe, Suspans - patru steluţe, Erotism - textul mai puţin, spectacolul mai mult - cinci steluţe, Emoţie - trei steluţe" - Radu Afrim.

"Am avut şansa să găsesc un regizor care este bântuit de ceva, de imagini, de situaţii, de texte (...) Mi-am pus întotdeauna problema de ce la Secţia Germană a TNRS totul, din punct de vedere al spaţiului de joc, este făcut aşa... cu timiditate şi am profitat de faptul că există un concept pentru textul ăsta şi am zis să vedem cum ar arăta teatrul german cu un decor adevărat, ceea ce însemnă un spaţiu de joc adaptat textului (...) Am încercat prin conceptul spaţiului să dăm posibilitatea de-a lumina spectacolul. Este un spectacol altfel...", a declarat scenograful Dragoş Buhagiar.




 
Program difuzare

TVR 2: luni 7.11.2016, ora 21.10 şi duminică spre luni 13 spre 14.11.2016, ora 1.10
TVR HD: luni 7.11.2016, ora 21.10 şi luni 14.11.2016, ora 00.00

Tattoo de Igor Bauersima şi Réjane Desvignes
Regia: Radu Afrim
În distribuţie: Daniel Plier, Ali Deac, Emöke Boldizsár, Cristina Juks, Daniel Bucher

Video: Andrei Cozlac / Asistentă scenografie: Irina Chirilă / Limbaj scenic: Wolfgang Kandler / Scenografia: Dragoş Buhagiar / Producţie: Cezarina Hărăbor / Cameramani: Dragoş Ionescu, Mihai Alexandrescu, Laurenţiu Bengescu, George Leca, Ionuţ Spătaru / Montaj: Monica Andrei / Producător: Sînziana Miloşoiu / Regia muzicală şi postprocesare sunet: Gabriel Scîrlet / Director de imagine: Vlad Tănase / Regia tv: Gini Ignat

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus