noiembrie 2016
Articole diverse
Teatrul Excelsior prezintă duminică, 13 noiembrie 2016, de la ora 19:00, premiera spectacolului iHamlet, un concept al Asociaţiei Punctart.
 
iHamlet este un spectacol de teatru multimedia care reflectă universul subiectiv al lui H, un adolescent aparent obişnuit, uimit şi dezamăgit totodată de lumea din jur. Atunci când închide ochii, lumea lui se transformă într-o reţea fabuloasă de gânduri şi imagini pe care le modelează la infinit, până într-o zi, când tot ceea ce părea sigur se scufundă sub o avalanşă de întrebări, iar H rămâne blocat în reţea încercând cu disperare să schimbe cursul evenimentelor.
 
iHamlet este un proiect cultural dedicat adolescenţilor, bazat pe un text nou, inspirat mai degrabă din personajul Hamlet decât de subiectul piesei lui William Shakespeare. Echipa Punctart a creat o experienţă teatrală ilustrată ca un eseu audiovizual despre inadaptare şi refuzul de a se conforma realităţii, dar şi despre conflictul dintre generaţii. Iluzia şi realitatea se îmbină într-un univers care sparge barierele timpului şi ale spaţiului, creând un timp al emoţiei. Limbajul scenic creat îmbină expresivitatea actorilor, textul, sunetul, proiecţiile video şi noile tehnologii pentru a construi o experienţă senzorială intensă: un Hamlet personal, un Hamlet al acestei generaţii, un Hamlet de azi.
 
În perioada august-octombrie 2016, Teatrul Excelsior a găzduit primele şase reprezentaţii cu acces gratuit ale proiectului iHamlet, care au fost primite cu entuziasm de către public. Ca urmare a acestei colaborări, spectacolul iHamlet a fost inclus în repertoriul stagiunii curente a instituţiei, în spiritul deschiderii extraordinare pe care Teatrul Excelsior o manifestă în susţinerea iniţiativelor din zona teatrală independentă.
 
iHamlet este un spectacol de teatru hi-tech, o cercetare sociologică despre profilul spectatorului adolescent de teatru şi o aplicaţie pentru smartphone integrată.
 
iHamlet este online pe www.punctart.ro/ihamlet, la un like distanţă pe www.facebook.com/punctart  şi poate fi urmărit pe Instagram: @punctart.
 
Echipa iHamlet:
Pe scenă: Catrinel Bejenariu, Gabi Costin, Vlad Logigan, Vlad Pavel
Regia: Catinca Drăgănescu
Dramaturgia: Elise Wilk
Coregrafia şi mişcarea scenică: Simona Deaconescu / Scenografia şi costumele: Bogdan Costea / Video & Light Design: Dan Basu / Sound Design: INTERIOR8
 
Durata spectacolului: 75 de minute
Parteneri: British Council, Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală
 
Mai multe detalii şi noutăţi despre spectacolele şi programele Teatrului Excelsior sunt disponibile pe site-ul nostru http://www.teatrul-excelsior.ro. Biletele se pot cumpăra de pe site-ul bilet.ro şi de la casa de bilete a Teatrului EXCELSIOR.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus