noiembrie 2016
Articole diverse
Regizat şi dramatizat de Iris Spiridon, cu un text original inspirat de povestea Crăiasa Zăpezii scrisă de Hans Christian Andersen, Tărâmul din Globul Fermecat este un spectacol magic, care îi va bucura pe copii şi le va aduce aminte părinţilor despre importanţa miraculosului în vieţile noastre. Spectacolul este dedicat copiilor începând cu 4 ani, dar şi întregii familii, având o distribuţie de excepţie, muzică originală şi proiecţii multimedia care vor transforma sala din Palatul Universul într-un tărâm cu adevărat fermecat.

Kay şi Gerda sunt doi fraţi care iubesc poveştile. Gerda îi citeşte lui Kay câte una în fiecare seară, iar când ajunge la cea despre Crăiasa Zăpezii, care ar putea să îngheţe orice copil doar printr-o sărutare pe frunte, se întâmplă ceva neobişnuit: Crăiasa iese din poveste şi îl cheamă pe Kay în regatul ei din Globul Fermecat. Aici începe o aventură plină de magie, pe tărâmul unde florile şi animăluţele vorbesc, căci Gerda pleacă in căutarea fratele ei. Oare cum îl va salva din mâinile Crăiesei?

"Propun o poveste care se petrece într-o lume magică, cu un decor virtual spectaculos, dar în care adevărata călătorie se întâmplă în interiorul inimii celor doi fraţi. Micuţii care vor vedea acest spectacol nu vor învăţa că pe lume există vrăji şi forţe miraculoase care îţi vin în ajutor atunci când ai nevoie, ci că adevărata magie este cea care vine din propriul suflet", a declarat Iris Spiridon, care îşi face debutul în teatrul pentru copii cu acest spectacol.

Scenografia spectacolului este semnată de Iuliana Vîlsan, scenograf premiat de UNITER, proiecţiile multimedia sunt asigurate de Kotki Visuals, iar muzica originală a spectacolului este compusă de Ghighi Eftimie. Din distribuţie fac parte actori tineri, cunoscuţi publicului din Bucureşti, care se transformă în personaje fantastice pentru Tărâmul din Globul Fermecat: Ioana Mărcoiu, Vlad Bîrzanu, Ana Maria Moldovan, Ghighi Eftimie şi Nicoleta Lefter.

Premiera spectacolului Tărâmul din Globul Fermecat va avea loc sâmbătă, 3 decembrie 2016, de la ora 11:00, şi va marca lansarea teatrului Apollo111 pentru copii. Biletele pentru premieră şi următoarele reprezentaţii au fost deja puse în vânzare pe BLT.ro.

//

Apollo111 va include o stagiune principală de teatru în fiecare an, dar şi un repertoriu de teatru pentru copii. Spectacolele pe care teatrul le oferă sunt selecţionate anual de către un alt director artistic. Apollo111 va reprezenta totodată mixul perfect între vizionarea celor mai bune spectacole, clasice şi contemporane şi un spaţiu de comunicare între public şi artişti, antreprenori din domeniul creativ şi personalităţi din domeniul cultural.

Apollo111.ro
 /// Facebook.com/Apollo111.ro /// Instagram.com/Apollo111.ro


Tărâmul din Globul Fermecat - Echipa
 
Iris Spiridon, regizor de teatru şi scenarist, a absolvit Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, secţia regie-teatru în 2008. Doi ani mai târziu a obţinut diploma de Master, iar în 2013 a făcut Doctoratul la clasa Prof. Univ. Dr. Alexa Visarion. Piesa pentru frate şi soră de Tennessee Williams, la Teatrul Naţional Bucureşti, Derapaje de Neil LaBute şi Cremă de zahăr ars. Astăzi îi spunem dragoste la Godot Café-Teatru, O zi desăvârşită pentru peştii banană de J.D. Salinger la Teatrul Maria Filotti din Brăila, Hedwig and the Angry Inch, musical punk-rock, la Point - sunt câteva dintre spectacolele inedite realizate de tânăra regizoare.

Iuliana Vîlsan este dublu licenţiată în Litere şi Arte, iar creaţiile sale sunt apreciate atât în România, cât şi în străinătate. Ea se exprimă prin pictură, grafică, instalaţii, decoruri şi costume de teatru. A primit Premiul UNITER pentru cea mai bună scenografie pentru spectacolul Herr Paul, în regia lui Radu Afrim, şi a fost nominalizată la acelaşi premiu pentru scenografia spectacolului Omul cel bun din Seciuan, în regia lui Andrei Şerban.

Kotki Visuals creează experienţe live în domeniul multimedia şi al artelor interactive, cel al performance-urilor şi al instalaţiilor de artă; creează video design şi proiecţii vizuale pentru muzică, dans contemporan şi teatru.

Ioana Mărcoiu a absolvit în 2009 Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale din Bucureşti şi este licenţiată în Arta Actorului. Tânăra actriţă are şi un Master în Actorie încheiat în 2011. A fost distribuită în spectacolele Factorul uman, regia Alexandru Mâzgăreanu, la Teatrul de Comedie, Piesa pentru frate şi soră, după Tennessee Williams, regia Iris Spiridon, la Teatrul Naţional Bucureşti, Casanova şi Kafka, 5 vise ambele regizate de Dragoş Galgoţiu, la Teatrul Odeon. La Godot Café Teatru joacă în Marea iubire a lui Sebastian, în regia Dianei Mihailopol.

Vlad Bîrzanu s-a născut la Baia Mare în 1990 şi a absolvit Facultatea de teatru şi televiziune, U.B.B., Cluj-Napoca, în 2011. Are un Masterat în Arta Actorului obţinut la U.N.A.T.C. Bucureşti. Colaborează constant cu teatre din ţară şi din Bucureşti - Teatrul Anton Pann Râmnicu Vâlcea, Teatrul de artă Deva, Teatru Naţional Târgu Mureş, Teatrul Naţional I. L. Caragiale, Teatrul Excelsior, Teatrul Metropolis. A jucat roluri în spectacole regizate de Vlad Massaci, Victor Ioan Frunză, Theodor Cristian Popescu, Cristi Juncu, Petrika Ionesco sau Gelu Colceag. Radu Afrim l-a distribuit în spectacole montate la Teatrul Odeon, Teatrul Naţional Radu Stanca Sibiu şi Teatrul Municipal Baia Mare. A colaborat cu regizoarea Carmen Lidia Vidu în proiectul cultural foto-video Dancing City. În 2014 a făcut parte din echipa 10 pentru film Tiff 2. A fost nominalizat la premiul UNITER pentru Debut în 2013, pentru rolul Flaut din Visul unei nopţi de vară, regia Botos Balint.

Ana Maria Moldovan face parte din echipa Teatrului Odeon din 2001. A studiat actoria la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale, Bucureşti - clasa prof. Mircea Albulescu şi Cătălin Naum, urmând apoi cursuri postuniversitare pentru realizatori de programe TV şi Film la aceeaşi Universitate. În 2009-2010 urmează cursuri de fotografie la Universitatea Populară Ioan Dalles din Bucureşti. A jucat într-unul dintre cele mai longevive spectacole din ţară, Gaiţele în regia lui Alexandru Dabija, şi poate fi văzută în Casanova, regia Dragoş Galgoţiu şi Pyramus & Thisbe 4 You, regia Alexandru Dabija. După diferite roluri în seriale de televiziune a debutat în film în 2008, iar cel mai recent rol este cel din Chuck Norris vs. Communism, regia Ilinca Călugăreanu, unde o interpretează pe Irina Margareta Nistor.

Ghighi Eftimie are 24 de ani şi din 2015 este actor absolvent al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale. Este, în acelaşi timp, instrumentist, compozitor şi interpret. A jucat în spectacole regizate de Alexander Hausvater sau Petrika Ionesco la Teatrul Nottara şi Teatrul Naţional I. L. Caragiale Bucureşti. A colaborat cu Iris Spiridon ca actor, dar şi ca vocal coach pentru musicalul Hedwig and the Angry Inch - The missing half, la Point. Ghighi joacă în Tărâmul din Globul Fermecat, dar este şi creatorul muzicii originale din spectacol.

Nicoleta Lefter este una dintre cele mai versatile actriţe de teatru şi film din generaţia sa. A absolvit în 2006 secţia Actorie a Facultăţii de Teatru din cadrul Universităţii de arte George Enescu Iaşi şi Masterul în Arta Actorului la U.N.A.T.C. Bucureşti în 2009. A activat în teatrele din Iaşi, Constanţa, Brăila şi Ploieşti, iar din 2008 face parte din echipa Teatrului Odeon. Colaborează la Teatrul Naţional Bucureşti, Teatrul Bulandra, dar şi în teatrul independent - Godot Café Teatru, Teatrul Act, Teatrul LUNI de la Green Hours, Unteatru. A jucat în zeci de spectacole regizate de Radu Afrim, Victor Ioan Frunză, Dragoş Galgoţiu, Andrei Şerban, Alexandru Dabija, Iris Spiridon, Eugen Jebeleanu, Andrei Grosu, Mariana Cămărăşan şi Alexandra Penciuc, Andreea Vălean. În ultimii ani, Nicoleta Lefter s-a remarcat atât ca interpret, dar şi ca regizor şi producător al unor one-woman show-uri in Bucureşti. Cel mai recent performance este cel după romanul Aleargă al Anei Maria Sandu, realizat împreuna cu coregrafa Silvia Călin.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus