ianuarie 2017
Cel mai nou teatru din Bucureşti, Apollo111, deschide anul 2017 cu ultimele şase reprezentaţii ale spectacolului ALI: Frica mănâncă sufletul, în regia lui Radu Jude. Liliana Ghiţă se întoarce pe scena din Bucureşti în rolul unei femei trecute de prima tinereţe care se îndrăgosteşte de un imigrant marocan cu treizeci de ani mai tânăr.

Începutul de an 2017 la Apollo111 este marcat şi de a doua producţie a teatrului, După ploaie, în regia lui Alexandru Maftei, şi de un nou spectacol pentru copii: Carina pe drumul spre casă.

După o serie de spectacole jucate cu sala plină în luna decembrie 2016, ALI: Frica mănâncă sufletul îşi încheie, în prima parte a lunii ianuarie 2017, durata de viaţă pe scena teatrului care se află în Palatul Universul. Pe lângă Liliana Ghiţă, în rolurile principale din acest spectacol despre rasism şi prejudecată joacă Kamara, Amir Shafizadeh, Adina Cristescu, Eduard Cîrlan şi Ilinca Hărnuţ. Scenografia este semnată de Iuliana Vîlsan, iar light designul de către Tudor Lucaciu.


Spectacolul ALI: Frica mănâncă sufletul va avea loc în zilele de:
Marţi, 17 ianuarie 2017, de la ora 20:00
Miercuri, 18 ianuarie 2017, de la ora 20:00
Vineri, 20 ianuarie 2017, de la ora 20:00
Marţi, 24 ianuarie 2017, de la ora 20:00
Miercuri, 25 ianuarie 2017, de la ora 20:00
Sâmbătă, 28 ianuarie 2017, de la ora 20:00

Biletele se pot cumpăra online sau de la casa de bilete a teatrului, zilnic între orele 12:00 - 17:00.

Producţiile Apollo111 se joacă doar timp de şase săptămâni, iar fiecare stagiune are un alt director artistic, care propune o altă temă. Primul care îşi asumă acest rol a fost şi este actorul Bogdan Dumitrache, tema propusă fiind teatru-film.

Cel de-al doilea spectacol produs integral de Apollo111 va avea premiera în luna februarie 2017. După ploaie va fi regizat de Alexandru Maftei, cunoscut publicului român pentru filmele sale (Bună! Ce faci?, Domnişoara Christina), seriale (Cu un pas înainte, Lombarzilor 8) şi teatru (Şase din 49). Textul este scris de spaniolul Sergi Belbel, iar scenografia e semnată de Vali Ighigheanu. Distribuţia va fi anunţată curând.


Şi teatrul Apollo111 pentru Copii pregăteşte un nou spectacol. Carina pe drumul spre casă. Acesta spune povestea unei fetiţe care se pierde de părinţii ei într-unul dintre mall-urile bucureştene. Ajunsă singură pe străzile oraşului, Carina trebuie să găsească drumul spre casă. Un drum pe care îl petrece alături de Margo - pisica oraşului, cea care ştie fiecare stradă, fiecare bloc (mai nou sau mai vechi), fiecare piaţă cu tarabe sau fără, fiecare staţie de metrou sau de troleibuz. Astfel, Carina are parte de o experienţă unică. Spectacolul este produs de 111 Film & Entertainment în parteneriat cu Apollo111 şi regizat de Oana Răsuceanu. Din distribuţie fac parte Adina Lucaciu, Irina Velcescu, Andrei Barbu şi Adina Şteţcu, decorul şi costumele sunt semnate de Anca Lazăr, muzica de Petre Ancuţa, iar ilustraţia muzicală de Vasile Manta.


Spectacolul Carina pe drumul spre casă va avea loc în zilele de:
Sâmbătă, 14 ianuarie 2017, de la ora 11:00
Duminică, 15 ianuarie 2017, de la ora 11:00

Biletele se pot cumpăra online sau de la casa de bilete a teatrului.

În continuare, în dimineţile de weekend, copiii şi părinţii lor sunt invitaţi şi pe Tărâmul din Globul Fermecat, în regia lui Iris Spiridon, cu o scenografie semnată Iuliana Vîlsan. Povestea inspirată de Crăiasa Zăpezii a lui H. C. Andersen îi are în rolurile principale pe Ioana Mărcoiu, Vlad Bîrzanu, Ana Maria Moldovan, Ghighi Eftimie şi Nicoleta Lefter.


Spectacolul Tărâmul din Globul Fermecat va avea loc în zilele de:
Sâmbătă, 21 ianuarie 2017, de la ora 11:00
Duminică, 22 ianuarie 2017, de la ora 11:00
Sâmbătă, 28 ianuarie 2017, de la ora 11:00

Biletele se pot cumpăra, de asemenea, online.

Apollo111 a fost deschis în luna noiembrie 2016 în corpul B al Palatului Universul şi, pe lângă o sală de spectacol, are în componenţa sa o sală de repetiţii, agenţia de casting E-Talent şi un bar.

Apollo111 include o stagiune principală de teatru în fiecare an, dar şi un repertoriu de teatru pentru copii. Spectacolele pe care teatrul le oferă sunt selecţionate anual de către un alt director artistic. Apollo111 va reprezenta totodată mixul perfect între vizionarea celor mai bune spectacole, clasice şi contemporane şi un spaţiu de comunicare între public şi artişti, antreprenori din domeniul creativ şi personalităţi din domeniul cultural.

Apollo111.ro // Facebook.com/Apollo111.ro // Instagram.com/Apollo111.ro

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus