Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Articole diverse

Nicoleta Esinencu la Cluj - Au început înscrierile la Focus Atelier 360 grade, 2017


februarie 2017
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Nicoleta Esinencu, dramaturg şi fondator al teatrului independent de la Chişinău teatru-spălătorie, se află în luna martie 2017 la Cluj într-o rezidenţă artistică oferită de Asociaţia Reciproca în cadrul celei de-a treia ediţie Focus Atelier, numită Focus Atelier 360o. Timp de o lună de zile Esinencu va documenta istorii personale ale clujenilor şi tranziţia politică pe care au cunoscut-o, rămânând ca în finalul rezidenţei să finalizeze un text dramatic publicat în luna noiembrie 2017.


În perioada 10 - 17 martie 2017 şi 29 - 30 martie 2017, Nicoleta Esinencu va susţine la Reactor atelierul de scriere dramatică "De la propagandă la post-adevăr. Istorii personale şi mărturii din / despre România". Atelierul se adresează tuturor celor interesaţi de formele noi de a scrie teatru politic şi este un bun prilej de a înţelege ce este teatru politic, teatru documentar si teatru bazat pe istorii personale. Participanţii vor descoperi de ce este importantă documentarea şi arhivarea şi vor lucra împreună la un text colectiv ce va avea parte o lectură publică la sfârşitul lunii martie 2017.


"Vom vorbi despre probleme şi momente politice din România sau chiar din Cluj, momente care au fost prezentate, văzute sau interpretate în mod diferit. Vom depista evenimente comune văzute cu ochi diferiţi. Aceleaşi istorii percepute diferit.", explică Nicoleta Esinencu. Pe lângă procesul de documentare (mărturii, interviuri) în care participanţii vor fi implicaţi, în paralel trainerul invitat va încerca să confrunte împreună cu participanţii, ficţiunea si realitatea. Se vor aborda concepte precum memorie, propagandă, post-adevăr.

Cei interesaţi se pot înscrie până în 26 februarie 2017, completând fişa de înscriere de pe site-ul focusatelier.ro sau de pe pagina de Facebook Focus Atelier Cluj. Cei selectaţi vor fi anunţaţi prin mail până pe data de 02 martie 2017.

Ediţia a III-a Focus Atelier este un proiect co-finanţat de Administraţia Fondului Naţional Cultural. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării. Toate articolele despre Articole diverse


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Mesaj de Ziua Mondială a Teatrului, 2018 - Maya Zbib, Ţările Arabe, Comunicat de presă
 Mesaj de Ziua Mondială a Teatrului, 2018 - Ram Gopal Bajaj, Asia Pacific, Comunicat de presă
 Mesaj de Ziua Mondială a Teatrului, 2018 - Sabina Berman, America, Comunicat de presă
 Mesaj de Ziua Mondială a Teatrului, 2018 - Werewere Liking, Africa, Comunicat de presă
 Şcoală de vară de dramaturgie organizată de Facultatea de Teatru şi Televiziune din Cluj, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Articole diverse


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer