februarie 2017
Articole diverse
Duminică, 26 februarie 2017, ora 19.00, la Teatrul Excelsior, va avea loc premiera spectacolului TimeAholics de Bogdan Capşa, regia Anca Ciuclaru, cu piesa câştigătoare la cea de-a doua ediţie a Concursului de dramaturgie pentru adolescenţi New Drama.

TimeAholics este o tragicomedie care aduce în prim-plan una dintre cele mai actuale teme ale lumii contemporane - lipsa timpului - şi propune un exerciţiu de imaginaţie: cum ar arăta viaţa noastră dacă am putea să cumpărăm Timp?

"Ne plângem din ce în ce mai des că nu mai avem timp pentru noi, pentru ceea ce ne face plăcere, pentru familie, pentru ceea ce contează pentru noi, că nu mai ştim cine suntem noi. De ce? Pentru că omul contemporan vrea să facă prea multe, prea repede, cu prea multă încrâncenare. El trebuie să aibă o carieră strălucitoare plus o căsnicie fericită, copii olimpici, o viaţă socială bogată, dar şi una virtuală foarte activă. El le vrea pe toate, dar nu realizează că timpul nu se poate dilata astfel încât să le facă şi bine, astfel că apar drame: părinţi cu cariere strălucite nevoiţi să lucreze până târziu, uneori şi în week-end, dar care nu mai au un minut în plus pentru propriii copii - abandonaţi de cele mai multe ori în braţele bonei sau ale grădiniţelor private; adolescenţi a căror viaţă se petrece mult prea mult în virtual şi prea puţin în real, care suferă crize acute de anxietate în momentul în care se confruntă cu o situaţie reală ş.a.m.d." (Anca Ciuclaru, regizor)

Alături de actorii Teatrului Excelsior, din distribuţia spectacolului TimeAholics face parte şi actriţa Lavinia Şandru, care a fost membră a juriului Concursului New Drama 2016 împreună cu dramaturgul Mihaela Michailov şi regizorul Horia Suru. Girând pentru textul desemnat câştigător, Lavinia Şandru a acceptat să revină pe scenă, în spectacolul montat de Anca Ciuclaru.


Spectacolul, care va intra în repertoriul Teatrului Excelsior, la Sala Studio, începând cu luna februarie 2017, se adresează spectatorilor cu vârste de peste 12 ani şi oferă tinerilor, în egală măsură, o perspectivă asupra prezentului şi asupra viitorului.

TimeAholics, de Bogdan Capşa
Distribuţia:
Saleswoman - Lavinia Şandru / Andreea Şovan
Bogdan - Ovidiu Uşvat
Dragoş / Alex - Dan Clucinschi
Ghiţă - Marian Rădulescu
Domnul Timpureanu - Robert Robert Emanuel
Mihaela - Iulia Samson
Alexandra - Andreea Şovan / Oana Tofan

Regia şi scenografia: Anca Ciuclaru
Grafica: Florin Bănăscu / Video & Sound design: Cristian Niculescu, Luca Achim / Make-up: Andreea Maria

Următoarele reprezentaţii ale spectacolului: duminică, 5 martie 2017, ora 20.00 şi miercuri, 15 martie 2017, ora 20.00.

Mai multe detalii şi noutăţi despre spectacolele şi programele Teatrului Excelsior sunt disponibile pe site-ul teatrul-excelsior.ro.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus