Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Anunţuri  Sageata  Articole diverse

Atelier de artă educaţională - Artă sub 18 ani la Bucureşti, 27 - 28 mai 2017


mai 2017
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Sub umbrela "Arta sub 18 ani" Asociaţia Minitremu, parte a duo-ului artistic Monotremu, vine la Bucureşti cu un atelier de artă educaţională destinat celor cu interese în pedagogie şi/sau arte, care să propună o schiţă de atelier viitor sau să prezinte un atelier deja realizat, pe marginea căruia se va discuta sau se va lucra aplicat.

Participare este gratuită. Înscrierile se fac până pe 18 mai 2017, trimiţând un mail la [email protected] care să conţină o descrierea personală şi o scurtă motivaţie de participare. Cei selectaţi vor fi anunţaţi pe 21 mai 2017, urmând ca apoi să participe la atelier în weekendul 27-28 mai 2017, la Centrul de Teatru Educaţional Replika.

"Artă sub 18 ani" este un atelier ce pleacă de la studiul de caz al taberei de artă contemporană Minitremu Art Camp. Desfăşurată într-un cadru natural izolat, diferit de contextul unei galerii, muzeu sau spaţiu de artă, tabăra a creat premisele unor întâlniri dintre elevi de la mai multe licee teoretice şi de artă din România şi artişti contemporani relevanţi scenei de artă românească şi internaţională.

Prima ediţie i-a avut ca invitaţi pe Simion Cernica, Alexandra Pirici, Xandra Popescu, Marta Adorjani, Răzvan Anton, Dana Andrei şi Sorin Popescu (Corner şi Societate), Perrine Tiberghien (Art Basics for Children Brussels) Agnes Evelin Kisspal şi Atilla Kispal (Magma Conteporary Medium), ce au susţinut mai multe ateliere video, de scriere, performance, tehnologie, activism, arhivare, legătorie de carte, curatoriat etc, în care accentul a fost pus pe asimilarea unor procese de gândire generate de dialogurile libere pe teme sociale şi politice.

La final, rezultatele atelierelor au fost cuprinse în expoziţia "Undo the Future" prezentată publicului la B5 Studio Târgu Mureş şi itinerată la spaţiul expoziţional Magma din Sfântu Gheorghe.

În ce mod activităţile, prezentările şi atelierele taberei au avut valenţe pedagogice ce pot fi integrate în alte proiecte educaţionale, în ce fel schimbul de informaţii s-a constituit într-o experienţă de viaţă, şi cum graniţele dintre pedagogie şi artă s-au estompat, vom răspunde în cele două zile de întâlniri.

Despre impresiile primei ediţii vorbesc o parte a participanţilor în articolul "Artă sub 18 ani" de Andra Matzal.https://goo.gl/umfa1Y.

"Arta sub 18 ani" este un eveniment parte a proiectului "Troc - reţea de teatru educativ", organizat de Asociaţia Reciproca în parteneriat cu duo-ul artistic Monotremu şi finanţat de Administraţia Fondului Naţional Cultural.

Ce este Troc - reţea de teatru educativ?
"TROC - reţea de teatru educativ" este un proiect de intervenţie culturală cu o puternică dimensiune pedagogică, în cadrul căruia vor fi dezvoltate forme de cunoaştere şi metode de lucru participative prin intermediul artei. "TROC - reţea de teatru educativ, ediţia #2" continuă formarea unui cadru colaborativ în care artiştii dedicaţi artei educaţionale să poată atât să coopereze în producţia de noi tipuri de evenimente culturale dedicate copiilor şi adolescenţilor, cât şi să se dezvolte profesional prin participarea la prezentări şi ateliere specializate pe tema pedagogiei artistice.
Pentru informaţii şi detalii ale întregului program, organizatorii pot fi găsiţi la adresa de mail [email protected] sau la numărul de telefon 0748.751.778.
0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Titus Andronicus şi Woyzeck îşi dau întâlnire pe scena online a Teatrului , Comunicat de presă
 Rezultatele Concursului de dramaturgie Cea mai bună piesă românească a anului 2019 - Un proiect al UNITER , Comunicat de presă
 Teatrul Andrei Mureşanu în alertă. Programul live şi online al lunii iunie 2020, Comunicat de presă
 Săptămâna Mariana Mihuţ la Teatrul Bulandra!, Comunicat de presă
 EXEUNT - Prima producţie online creată de Reactor, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Articole diverse


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer