mai 2017
Festivalul de Film Cannes, 2017
Iată recolta foto a celei de-a 70-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes (2017). Mici probe că am fost acolo - pentru că la final totul pare că a trecut foarte repede, mai repede cu fiecare nouă ediţie.

Aici e terasa de pe Bd. Carnot, în colţul străzii unde era hotelul meu. O admiram de fiecare dată când treceam pe acolo.


Madama Butterfly făcându-şi apariţia în palatul festivalului şi aşteptând zâmbitoare să-mi scot telefonul pentru poză.


There is no spoon. Matrix pe rue du Commandant André.


Am o slăbiciune pentru geamurile pline de flori şi verdeaţă. Pentru terase la fel.


Monstrul ăsta nu exista anul trecut.


În fiecare an fac poză la uşa asta pe care scrie Beware of the Cat / Atenţie, pisică! Anul trecut am făcut poză şi pisicii, un motănoi negru şi binevoitor. Anul ăsta nu l-am mai văzut între flori.


O terasă din faţa palatului festivalului.


Casa din faţa hotelului meu. Vecinul tocmai spălase.


Poarta raiului. Intrarea spre Salle du 60ème.


Claire Denis. Îmi place compoziţia pozei ăsteia, deşi totul a mers în mare viteză. Aşteptam pe ponton să fac interviul cu Toby Jones (pentru Happy End, de Michael Haneke).


Ce sa zic aici decât că mă uitam zilnic cu invidie la terăsicile astea.


Cannes-ul a fost, din fericire, mai liber anul ăsta. Aici e poza de la kilometrul 0. În dreapta sunt sala Debussy, palatul festivalului şi puţin mai în spate Grand Théâtre Lumière. Poza e făcută în primul weekend, ca să imortalizez faptul că nu ne mai călcăm pe picioare.


Centrul de presă, urcam spre noua terasă de la etajul 4. Mi-au plăcut norii care parcă intrau prin geam.


Flori frumoase.


Intrarea în hangarul 7 din aeroportul Cannes-Mandelieu, unde a avut loc instalaţia VR Carne y arena, a lui Alejándro González Iñarrítu.


Casa cu pisica de mai sus are şi o mică Madonă, să nu se plictisească pisica.


O pasăre la sol, din aeroportul Cannes-Mandelieu.


Turner-ul ăsta e Nisa la sosire.


Isabelle Huppert şi Michael Haneke intrând la conferinţa de presă pentru Happy End.


Jean-Louis Trintignant intrând ajutat de Thierry Frémaux (delegatul general al festivalului) la conferinţa de presă pentru Happy End.


Toby Jones dă un interviu.


Şi poza asta îmi place. Isabelle Huppert trece pe pontonul din faţa Hotelului Majestic Barrière şi îl salută din mers pe Toby Jones, care i-a fost partener în Happy End.


E rândul Salmei Hayek să se intersecteze cu Toby Jones.


Poza asta e cam mişcată. Louis Garrel, după interviul pentru Le Redoutable, de Michel Hazanavicius.


Poza asta îmi place cel mai mult anul ăsta (mai mult decât cea cu Isabelle Huppert cu care m-am lăudat în celălalt serial foto). Îmi aduce aminte de interviul cu Philip Kaufman de acum câţiva ani. Eram în Hotelul Majestic şi, când el a început să vorbească despre The Right Stuff (filmul lui despre piloţii militari americani care devin pionierii spaţiului în anii '50), au apărut nişte pescăruşi planând în faţa geamului din spatele lui. Când am revăzut filmul pe urmă, am regăsit un cadru aproape identic. Mai exact, poza asta cu una dintre cele mai delicate păsări care există şi pe care am făcut-o într-o seară aşteptând proiecţia de la sala Debussy, îmi aminteşte de ce spunea Kaufman (interviul era despre filmul lui HBO Hemingway and Gellhorn). Lui Kaufman iî place expresia lui Hemingway "grace under pressure", care de atunci a devenit un fel de mantră şi pentru mine şi mă ajută în fiecare an să rezist la Cannes până la sfârşit.


Clint Eastwood, ce să mai zici?

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus