septembrie 2017
Teatrul EXCELSIOR organizează, în perioada 4-15 septembrie 2017, un workshop de Commedia dell'arte susţinut de actorul italian Enrico Bonavera. Timp de 10 zile, între orele 16.00 şi 20.00, participanţii vor exersa structuri şi teme de improvizaţie, "tipuri" şi măşti, dar şi funcţii dramaturgice ale personajelor specifice acestui gen teatral.

Este pentru prima dată când Enrico Bonavera susţine în România un workshop dedicat actorilor profesionişti.


Enrico Bonavera este elevul celebrului actor de Commedia dell'arte, Ferruccio Soleri. Încă din anul 1987, Bonavera joacă la Piccolo Teatro di Milano, unde, printre alţii, l-a interpretat pe Brighella şi, apoi, a preluat de la maestrul său, rolul lui Arlecchino din deja miticul spectacol Slugă la doi stăpâni, pus în scenă de Giorgio Strehler. Ca profesor, Enrico Bonavera a colaborat cu Şcoala de Actorie a Teatrului din Genova, cu Şcoala Europeană San Miniato din Pisa, cu Academia Internaţională de Commedia dell'Arte, care funcţionează la Piccolo Teatro di Milano (sub conducerea lui Ferruccio Soleri), cu Teatrul Figura 'Odradek', Universitatea din Toulouse, dar şi cu Şcoala  Internaţională de Antropologie Teatrală (ISTA), condusă de Eugenio Barba etc.


Actorii şi actriţele care doresc să participe la workshop sunt rugaţi să trimită un CV şi o fotografie până la data de 3 septembrie 2017 (cel târziu), la adresa de e-mail [email protected]

Costul workshopului este de 500 de lei, iar numărul de locuri este limitat (maximum 20 de persoane).

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus