noiembrie 2017
Articole diverse
În 8 şi 9 noiembrie 2017, ora 20, la MACAZ - BAR. TEATRU. COOP. (Calea Moşilor 106, Bucureşti) va avea loc premiera spectacolului Inegal, în cadrul proiectului INEGAL: Istorii personale, un proiect al asociaţiei ARENA.

Inegal este un spectacol care documentează istorii personale legate de felul în care preluăm şi asimilăm rolurile de gen încă din copilărie, în funcţie de contextul social în care socializăm şi de raportul între genuri.

Spectacolul îşi propune să pună în evidenţă poveşti ale socializării de gen în diverse contexte de clasă şi să ofere posibile modele alternative de înţelegere a rolurilor de gen şi narative ale luptei împotriva inegalităţii.

Procesul de lucru a însemnat o perioadă de cercetare la care au participat actriţele Andrada Corlat, Alice Monica Marinescu şi Camelia Pintilie, împreună cu dramaturgul Petro Ionescu şi regizorul Raul Coldea. Spectacolul este bazat atât pe poveştile personale ale echipei, cât şi pe interviuri cu diferite persoane privind felul în care acestea au fost socializate.

Spectacolul va fi itinerat şi va fi prezentat pe 11 noiembrie 2017 la Cluj, la REACTOR DE CREAŢIE ŞI EXPERIMENT (str. Petofi Sandor nr. 4).

de/cu: Andrada Corlat, Alice Monica Marinescu şi Camelia Pintilie.
concept şi dramaturgie: Petro Ionescu şi Raul Coldea
producător: Vlad Udrescu
o producţie a Asociaţiei ARENA în parteneriat cu Macaz Teatru Coop.
durata: 1h20
vârstă recomandată 14+

INEGAL: Istorii personale este un proiect cultural al asociaţiei ARENA, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus