februarie 2018
Festivalul TIFF 2018
Festivalul Internaţional de Film Transilvania reia, în 2018, Bursa Alex. Leo Şerban. Aflată la cea de-a patra ediţie, această iniţiativă menită să promoveze spiritul libertăţii de expresie, al profesionalismului şi al rigorii intelectuale va avea ca premiu principal o bursă în valoare de 2.500 de Euro, oferită de către Conceptual Lab - partener al festivalului pentru al doilea an consecutiv.

Bursa Alex. Leo Şerban a fost acordată pentru prima dată în 2012 la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, în memoria celui mai important critic de film român al ultimelor două decenii şi, totodată, prieten drag al festivalului. Dacă la primele ediţii premiul era oferit exclusiv tinerilor jurnalişti şi critici de film, în 2018 iniţiativa se adresează deopotrivă regizorilor şi scenariştilor.

Condiţia unică pentru înscriere este vârsta maximă de 35 de ani. Criticii, regizorii sau scenariştii trebuie să trimită CV-urile, scrisorile de motivaţie şi descrierile unor proiecte aflate în derulare nu mai târziu de 12 martie 2018. Organizatorii vor desemna o comisie care va analiza ulterior toate aceste înscrieri.

Criticul sau cineastul desemnat câştigător va primi premiul în valoare de 2.500 de Euro în cadrul celei de-a 17-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania. Totodată, TIFF îşi propune să sprijine dezvoltarea şi realizarea proiectului la care lucrează viitorul bursier, în cadrul programelor specifice pe care le derulează.

Înscrierile se fac online, prin completarea formularului disponibil aici.

Odată cu această nouă ediţie a bursei va exista şi o menţiune specială acordată, pentru prima oară, unui actor român. Board-ul numit de organizatori va analiza prestaţiile tinerilor actori sub 35 de ani care s-au remarcat printr-un succes notabil într-un scurtmetraj sau lungmetraj a cărui premieră a avut loc în anul 2017. Lista propunerilor va fi comunicată în curând pe site-ul festivalului, iar premiul în valoare de 1.000 de Euro, oferit în parteneriat de Conceptual Lab şi TIFF, va fi decernat în cadrul galei de închidere a festivalului.

Printre câştigătorii primelor ediţii ale bursei se numără criticul de film Cătălin Olaru, jurnalista Florentina Ciuverca, devenită ulterior director de comunicare al TIFF, şi criticul de film Andrei Rus.

Noua ediţie a Bursei Alex. Leo Şerban este posibilă datorită parteneriatului cu Conceptual Lab, un proiect al Asociaţiei Identitate Culturală Contemporană. În 2017, Conceptual Lab a oferit Premiul pentru Cea mai bună interpretare şi a avut o implicare considerabilă în dezvoltarea secţiunii InfiniTIFF - zona experimentală dedicată noilor forme de storytelling.

Ne puteţi urmări pe:
www.tiff.ro | FB: TransilvaniaIFF | Twitter: TIFFRomania | Instagram | Youtube

Descarcă broşura TIFF 2018 aici.. Descarcă programul TIFF 2018 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus