martie 2018
Facultatea de Teatru şi Televiziune organizează în perioada 8-19 iulie 2018 a paisprezecea ediţie a Şcolii de vară Dramaturgia Cotidianului dedicată atât studenţilor, cât şi liceenilor pasionaţi de teatru şi film.

În cadrul celor zece zile de lucru vor avea loc ateliere de dramaturgie, scenaristică şi publicistică, susţinute de profesori ai Facultăţii de Teatru şi Televiziune din Cluj. Participanţii vor învăţa să scrie piese de teatru, scenarii de film, îşi vor dezvolta gândirea critică şi capacitatea de a privi profesionist un spectacol sau un film şi vor deprinde mecanismele producţiei teatrale.

Relevanţa programului Dramaturgia Cotidianului - deja confirmată în cei 13 ani de dezvoltare a sa în diverse locaţii (Băiuţ-Maramureş, Baia Mare, Tîrgu Jiu, Târgu Mureş, Braşov sau Iaşi) - s-a bazat şi se bazează pe caracterul ei interdisciplinar şi experimental, în care cercetarea antropologică şi de mentalităţi se extinde în creaţii artistice (scenarii de teatru şi film, eseuri, reportaje şi interviuri de presă scrisă şi de televiziune, filme de ficţiune, fotoreportaje).

Programul se bucură de o recunoaştere naţională şi internaţională fiind nominalizat, în 2007, la premiile UNITER, iar unele dintre producţiile participanţilor la tabără au fost puse în scenă şi prezentate în festivaluri şi competiţii de prestigiu.

Proiectul din acest an este deschis, pe bază de competiţie, elevilor de liceu şi studenţilor.

Cei interesaţi pot trimite la adresa [email protected] până la data de 1 iunie 2018 următoarele:
Scrisoare de motivaţie (max. 1 pagină).
Un eseu sau o cronică la spectacolul de teatru sau filmul preferat, sau o piesa de teatru sau scenariu originale (se acceptă şi un fragment de piesă sau de scenariu).
Formularul de înscriere completat, care poate fi descărcat de pe www.teatrologie.ro/scoaladevara.

Lucrările Şcolii de vară se vor desfăşura la Complexul Baru Mare al Universiăţii Babeş-Bolyai (jud. Hunedoara), iar costurile de participare (cazare, masă, transport Cluj-Napoca - Baru Mare şi retur) sunt suportate de organizatori. Programul este susţinut de către Universitatea Babeş-Bolyai în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale.

Pentru informaţii suplimentare:
Lect.dr. Daniel Iftene