aprilie 2018
Articole diverse
Joi, 12 aprilie 2018, începe la Budapesta, cu un concert desfăşurat sub egida Institutului Cultural Român, turneul De la Paganini la Piazzolla (12 - 28 aprilie 2018), un proiect al Asociaţiei Culturale Kitharalogos, care îl are ca protagonist pe Costin Soare.


Unul dintre cei mai apreciaţi şi activi chitarişti români, cu 5 turnee naţionale la activ, ultimele două încheiate cu succes în 2017 (De la Bach la Beatles şi turneul de promovare a CD-ului Twenty Shades of Music- alături de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu), Costin Soare propune de această dată un program care porneşte de la muzica lui Niccolò Paganini, celebrul violonist care, lucru mai puţin ştiut, era şi un pasionat chitarist, şi ajunge în lumea celui care a reinventat tangoul în secolul XX, Astor Piazzolla.

Astfel, invitat într-o călătorie muzicală în lumea romantismului şi a neoromantismului de la începutul secolului XX, publicul va mai putea asculta lucrări ale unor compozitori precum Francisco Tárrega, Manuel de Falla, Isaac Albeniz, Heitor Villa-Lobos, pendulând între virtuozitate şi delicateţe, între energie intensă şi intimitate. În deschiderea a 4 dintre cele 10 recitaluri, vor concerta tineri instrumentişti în afirmare, unul dintre obiectivele asociaţiei fiind acela de a promova şi sprijini tânăra generaţie de chitarişti: aceştia vor primi corzi şi alte accesorii pentru instrument din partea Kitharalogos.

Asociaţia Kitharalogos propune un tur a 10 dintre cele mai importante oraşe şi/sau obiective turistice ale ţării, însă şi din străinătate (Filialele ICR Budapesta şi Szeged; Centrul Cultural Arcuş, Sf. Gheorghe; Ateneul "Maior Gh. Pastia", Focşani; Sala Auditorium a Institutului Cervantes, Bucureşti; Centrul de Cultură "George Apostu", Bacău; Aula "Sergiu T. Chiriacescu" a Universităţii Transilvania, Braşov; Casa Schuller din Mediaş; Sinagoga Bistriţa; Salonul de Muzică de la Castelul Bran), o călătorie de promovare a valorilor româneşti, a culturii noastre, de punere în valoare a unor locuri încărcate de frumos şi istorie.
Mai multe informaţii pe: www.costinsoare.com şi www.facebook.com/kitharalogos

Costin Soare este unul dintre cei mai apreciaţi şi activi artişti români, îmbinând în mod fericit o frumoasă carieră concertistică (chitarist şi lutist) cu cea pedagogică (profesor la C.N.A. "Dinu Lipatti", Bucureşti şi profesor asociat la Universitatea Naţională de de Muzică din Bucureşti), fiind, de asemenea, director artistic al Festivalului Internaţional "Serile de chitară" (www.seriledechitara.ro), manifestare de succes ajunsă la cea de-a şaptea ediţie, în cadrul căreia concertează chitarişti de top din întreaga lume. Cu o experienţă de 5 turnee naţionale la activ (De la Bach la Beatles/2017; turneul de promovare a CD-ului Twenty Shades of Music- alături de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu/2017; Muzica în palatele României/2016; Armonii pascale/2015 - alături de actriţa Daniela Nane; Nocturne şi dansuri/2013), două CD-uri, unul lansat în 2017, Twenty Shades of Music- alături de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu, celălalt, un album solo, în 2014 (Nocturne şi dansuri), membru permanent a două ansambluri camerale (alături de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi de mezzosoprana Claudia Codreanu), chitaristul Costin Soare este un promotor neobosit al muzicii clasice de foarte bună calitate prin intermediul unui instrument a cărui voce intimă şi repertoriu sunt apreciate de publicul larg. Pentru activitatea desfăşurată în 2016 (turneul Muzica în palatele României şi organizarea Festivalului Internaţional Serile de chitară, ediţia a VI-a), Costin Soare s-a numărat printre nominalizaţii secţiunii Muzică Clasică din cadrul Galei Premiilor "Matei Brâncoveanu" ale Fundaţiei Alexandrion.

Organizator: Asociaţia Culturală Kitharalogos
Proiect co-finanţat de Uniunea de Creaţie Intepretativă a Muzicienilor din România (UCIMR)
Parteneri: Institutul Cultural Român; Hora S.A., Reghin, Fabrica de instrumente muzicale; Centrul Cultural Arcuş, Sf. Gheorghe; Ateneul "Maior Gh. Pastia", Focşani; Institutul Cervantes, Bucureşti; Centrul de Cultură "George Apostu", Bacău; Centrul Muzical al Universităţii Transilvania din Braşov; Primăria Mediaş; Centrul Judeţean pentru Cultură, Bistriţa-Năsăud; Castelul Bran.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Observator Cultural, Radio Clasic, Agenţia de Carte.ro, LiterNet.ro


Calendarul turneului

Budapesta, 12 aprilie 2018, ora 18:00 - Sediul ICR Budapesta
Szeged, 14 aprilie 2018, ora 18:00 - Filiala Seghedin a ICR
Sf. Gheorghe, 16 aprilie 2018, ora 19:00 - Centrul de Cultură Arcuş (bilete la intrare)
Focşani, 17 aprilie 2018, ora 19:00 - Ateneul "Maior Gh. Pastia" (Bilete se pot cumpăra de la Casa de bilete a Ateneului)
Bucureşti, 21 aprilie 2018, ora 19:00 - Institutul Cervantes (intrarea la concert este liberă şi se face pe bază de invitaţie: aceasta se poate obţine scriind la adresa [email protected])
Bacău, 23 aprilie 2018, ora 17:00 - Centrul de Cultură "George Apostu" (intrarea liberă)
Braşov, 25 aprilie 2018, ora 19:00 - Aula "Sergiu T. Chiriacescu" a Universităţii Transilvania din Braşov (Accesul se face pe bază de invitaţie)
Mediaş, 26 aprilie 2018, ora 19:00 - Casa Schuller
Bistriţa, 27 aprilie 2018, ora 19:00 - Sinagoga (bilete la intrare)
Bran, 28 aprilie 2018, ora 19:00 - Salonul de Muzică de la Castelul Bran (bilet: 30 de RON, detalii la: 0268 237 700 sau [email protected])

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus