mai 2018
Festivalul TIFF 2018
Conceptual Lab va acorda în 2018, la TIFF, Bursa "Alex. Leo Şerban", în valoare de 2.500 de euro, iar pentru prima dată iniţiativa dedicată tinerilor jurnalişti şi criticilor de film se adresează şi regizorilor şi scenariştilor.
Laboratorul de idei va oferi, în parteneriat cu Festivalul Internaţional de Film Transilvania, şi o menţiune specială în valoare de 1.000 de euro unui actor român.

"România are o tradiţie extraordinară în avangardă, a produs dintotdeauna oameni de cultură şi artişti extraordinari. Aici există încă destulă puritate, nu a fost totul atins de spiritul comercial. Consider că filmul românesc este excepţional şi că tinerii creatori merită încurajaţi", declară Theo Nissim, fondatorul Conceptual Lab.

Aflată la a patra ediţie, Bursa "Alex. Leo Şerban" a fost acordată pentru prima dată în 2012 la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, în memoria celui mai important critic de film român al ultimelor două decenii. Astfel, se doreşte promovarea spiritului libertăţii de expresie, al profesionalismului şi al rigorii intelectuale.

Conceptual Lab, un proiect al Asociaţiei Identitate Culturală Contemporană, a oferit, în 2017, la TIFF, premiul pentru "cea mai bună interpretare" şi a avut o implicare considerabilă în dezvoltarea secţiunii InfiniTIFF - zona experimentală dedicată noilor forme de storytelling.

"Am creat Conceptual Lab ca pe un vector cu care să reuşim să punem în practică dorinţa mea de a deveni un motor de sprijin pentru noii artişti, nu doar pentru micile proiecte independente, ci şi pentru evenimente culturale mai mari, de anvergură", mai spune Theo Nissim.


Câştigătorii de până acum ai Bursei "Alex. Leo Şerban" sunt criticul de film Cătălin Olaru, jurnalista Florentina Ciuverca, devenită ulterior director de comunicare al TIFF, şi criticul de film Andrei Rus.

Înscrierile pentru ediţia din 2018 au fost făcute până pe 12 martie, iar câştigătorul va fi anunţat în timpul celei de-a 17-a ediţii a TIFF.
Menţiunea specială va fi acordată în cadrul galei de închidere a festivalului.

Descarcă broşura TIFF 2018 aici.. Descarcă programul TIFF 2018 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus