Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Festivalul TIFF 2018

Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro

Competiţie TIFF, 2018 (VIII): Touch Me Not / Nu mă atinge-mă


iunie 2018
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Un itinerar estetizat a ceea ce înseamnă o experienţă şi o călătorie culturală între erotism şi sexualitate, interdicte şi transgresări, norme şi tabuuri. O incursiune în dimensiunile cele mai ascunse ale libidoului uman şi în sferele refulate ale sexualităţii Touch Me Not / Nu mă atinge-mă, în regia Adinei Pintilie, este un film complex, care pătrunde într-o manieră incisivă şi microscopică în sufletul şi inconştientul personajelor, transgresând prejudecăţi, traume şi bariere intime. Touch Me Not / Nu mă atinge-mă - este un film care are la bază o documentare cu caracter (auto)reflexiv, care provoacă spectatorul să renunţe la inhibiţia şi ipocrizia interdictelor sexuale impuse în mod convenţional de normele sociale şi să accepte natura umană în întreaga ei complexitate, eliminând dialectica binariilor de genul bine-rău / frumos-urât / permis-interzis. Un film care poartă publicul într-un itinerar estetic al close-up-urilor erotizate, unde ochiul camerei se plimbă lasciv pe feţele / trupurile dezgolite ale personajelor, unde neutralitatea porilor şi a formelor corporale transgresează evidenţa obscenă a sexualităţii şi se metamorfozează într-un erotism sublim.
Laura, Tomas şi Christian sunt cele trei personaje care îşi revelează trăirile, inhibiţiile, fanteziile, traumele şi emoţiile erotice în faţa camerei-martor, care-şi pierde caracterul instrumentalist, generic şi anonim, prin intermediul chipurilor care joacă rolul unui psihoterapeut în această aventură destăinuitoare, care transgresează şi la acest nivel dialectica binariilor, prin includerea caracterului de multiplicitate - prin şansa pe care o are fiecare dintre actori împreună cu regizorul, în a se afla atât în faţa camerei cât şi în spatele acesteia, dejucând astfel relaţia dominat(actor)-dominant(regizor). Întrebarea cheie a regizoarei - "Spune-mi cum m-ai iubit, ca să înţeleg cum să iubesc?" - ascunde întregul bagaj de refulări, traume şi repulsii ale Sinelui, pe care natura umană caută să le gestioneze în paradigma iubirii, prin supunerea la un set de reguli cultural-sociale care să valideze în ochii celuilalt un comportament erotico-sexual normativ. Cu toate acestea Touch Me Not / Nu mă atinge-mă nu este un film care condamnă aceste reguli, ci unul care încearcă să înţeleagă complexitatea fenomenului de iubire / sexualitate, manifestat atât la nivel fizic cât şi psihic, prin expunerea de jocuri erotice (BD / SM / DS), terapii sexuale, simple confesiuni sau amintiri.

Descarcă broşura TIFF 2018 aici.. Descarcă programul TIFF 2018 aici.. Toate articolele despre Festivalul TIFF 2018
 Toate articolele despre Touch Me Not / Nu mă atinge-mă


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Aura Schussler


Alte articole

 Urgie - The Man Who Killed Don Quixote, Lucian Maier
 Terry Gilliam / Don Quijote - The Man who Killed Don Quixote, Alexandru Stănescu
 Limbaj - Touch Me Not, Lucian Maier
 Istorii repetate - Donbass la Toronto International Film Festival, 2018, Corin Toporaş
 Woody Seinfeld - Povestea unui-pierde vară, Mihai Brezeanu
 Toate articolele despre Festivalul TIFF 2018


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer