iunie 2018
Articole diverse
Realizatorii de film care au un proiect de scurtmetraj în derulare pot aplica la cea de-a treia ediţie a programului FILM+, un laborator de lucru, îndrumare şi sprijin pentru studenţi şi tineri profesionişti din industria cinematografică.

Pot fi înscrise proiecte de scurtmetraj (cu durata maximă de 40 de minute) indiferent de gen (ficţiune, animaţie, documentar, experimental, video art) şi indiferent de stadiul în care acestea se află la momentul aplicaţiei - Dezvoltare de Proiect, Producţie, Work in Progress. Pentru secţiunile de Producţie şi Work in Progress condiţia suplimentară este ca bugetul filmului să nu depăşească 20.000 Euro.

Aplicaţiile se fac prin completarea unui formular on-line pe site-ul FILM+, până la data de 13 iulie 2018, ora 17:00.

Programul îşi propune să reunească servicii specifice şi resurse fizice, însoţite de expertiza tutorilor FILM+, în cadrul unei platforme de colaborare destinate dezvoltării proiectelor cinematografice cu resurse limitate. Alături de partenerii şi îndrumătorii implicaţi în reţeaua FILM+, programul va susţine fiecare proiect selectat în funcţie de stadiul în care se află la momentul aplicaţiei şi de resursele disponibile.

Proiectele selectate în cadrul programului vor fi susţinute pe una dintre cele 3 direcţii: Dezvoltare de Proiect, sprijin pentru Producţie sau pentru Work in Progress (post-producţie). Participanţii selectaţi la cea de-a treia ediţie a laboratorului vor primi îndrumare şi sprijin efectiv pentru: dezvoltarea scenariului şi accesarea finanţărilor pentru producţie; dezvoltarea şi implementarea conceptului artistic pe partea de scenariu, regie, imagine etc; completarea resurselor deja existente pentru realizarea filmelor (FILM+ contribuie cu echipamente de filmare şi sunet, membri de echipă); servicii de post-producţie (colorizare, mixaj de sunet, grafică, creare DCP), şi elaborarea strategiei de distribuţie a filmelor şi a înscrierii lor la festivaluri naţionale şi internaţionale.

Programul FILM+ a fost iniţiat în anul 2016 din dorinţa de a fundamenta un cadru de relaţionare şi sprijin în industria cinematografică, reuşind prin ediţiile anterioare să susţină dezvoltarea a peste 20 de scurt-metraje. Mai multe detalii referitoare la program, proiectele din primele două ediţii, precum şi procesul de aplicare se află pe site-ul http://film-plus.ro/.

Programul este iniţiat de Asociaţia Graphis 122 şi implementat alături de mai mulţi parteneri şi specialişti implicaţi în programul de mentorat. Cea de-a treia ediţie este co-finanţată de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi Centrul Naţional al Cinematografiei.

*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus