Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul TIFF 2018

Scurtmetrajul 10 pentru FILM - TIFF, 2018

iunie 2018
Festivalul Internaţional de Film Transilvania continuă să promoveze profiluri noi de actori în cinematografia română. 10 dintre actorii care s-au remarcat pe scenele de teatru, dar nu au avut până acum roluri semnificative pe marele ecran, au fost selectaţi în programul 10 pentru FILM. Actorii au fost prezentaţi publicului, presei şi profesioniştilor din industrie şi au luat parte la workshop-uri, premiere şi dezbateri organizate în cadrul secţiunii Zilele Filmului Românesc (1-3 iunie 2018).

Cei 10 actori selectaţi în 2018 sunt: Alina Mîndru (Teatrul Naţional Vasile Alecsandri din Iaşi, Opera Naţională din Iaşi, Teatrul LUNI de la Green Hours - Bucureşti), Anka Levana (Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Naţional de Operetă Ion Dacian, Teatrul Metropolis), Csaba Ciugulitu (Compania Liviu Rebreanu - Teatrul Naţional Târgu Mureş), Daniel Popa (actor independent - colaborări cu Teatrul LUNI de la Green Hours, Teatrul Bulandra, Teatrul Act), Denis Hanganu (Teatrul Naţional I.L. Caragiale din Bucureşti, Teatrul Bulandra, Teatrul Metropolis şi ARCUB), Elena Purea (Compania Liviu Rebreanu - Teatrul Naţional Târgu Mureş), Éva Imre (Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca), Marius Turdeanu (Teatrul Naţional Radu Stanca din Sibiu, Teatrul Ariel din Târgu Mureş, Teatrul Naţional din Târgu Mureş, Teatrul de Stat Ioan Slavici din Arad), Tudor Tăbăcaru (Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, Teatrul Naţional Chişinău) şi Vlad Nemeş (Teatrul Naţional I.L. Caragiale din Bucureşti, Teatrul Act din Bucureşti, Teatrul Apolo111 - Bucureşti). Fiecare din aceştia este prezentat pe LiterNet printr-un interviu special, realizat înainte de prezenţa la TIFF (click pe nume pentru interviuri).

Actorii au fost aleşi de un grup de profesionişti din teatru şi film: Tudor Giurgiu (regizor şi producător), criticii de teatru Iulia Popovici, Cristina Rusiecki, Oana Stoica şi Cristiana Gavrilă, Florentina Bratfanof (director de casting), Răzvan Penescu (editorul portalului LiterNet) şi Ileana Cecanu (publicist, coordonator proiect).

Ca în fiecare an, la TIFF, actorii au parte de broşuri dedicate, fotografii şi clipuri realizate într-un studio profesionist. Urmăriţi mai jos scurtmetrajul programului în care au evoluat cei 10 actori:

Descarcă broşura TIFF 2018 aici.. Descarcă programul TIFF 2018 aici..

Toate articolele despre Festivalul TIFF 2018

Woody Seinfeld - Povestea unui-pierde vară, Mihai Brezeanu
 În căutarea identităţii - Aurora Borealis: Északi fény / Aurora Borealis: Luminile Nordului, Anca Mureşan
 Peste 5.000 mii de spectatori s-au bucurat de prima ediţie TIFF Oradea, Comunicat de presă
 Cine-concerte şi evenimente speciale la Sinagoga Sion în cadrul primei ediţii TIFF Oradea, 2018, Comunicat de presă
 Un veac de nelinişte (cu Ingmar Bergman), Anca Mureşan
 Toate articolele despre Festivalul TIFF 2018

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.