august 2018
Gala Tânărului Actor HOP 2018
În afara concursului de la Costineşti, şi lăsând pe un plan secund premiile şi emoţiile, atelierele de creaţie la care participanţii Galelor HOP au şansa să participe în fiecare an sunt, fără îndoială, întâlniri autentice în folosul dezvoltării lor personale şi profesionale.

În 2018 Gala HOP oferă oportunitatea întâlnirii cu şapte formatori care vor susţine ateliere de dezvoltare profesională:

Workshop Kineto, coordonat de Andrei Flaviu Fălcuşan
Pentru al treilea an consecutiv, atelierul de mişcare din zori, de pe malul mării, benefic pentru trup şi spirit ce încarcă bateriile pentru întreaga zi.

Poezie, prozodie şi tehnica subtextului - atelier de rostire a poeziei, coordonat de Ion Caramitru, având ca bază poezii de Mihai Eminescu şi Nichita Stănescu.
Un atelier despre cât de necesare sunt rostirea şi poezia pentru actorul anului 2018.
"Rostirea semnificaţiei poeziei înseamnă a spune ceea ce nu e scris, ceea ce nu trebuie rostit. E adâncimea pe care trebuie să o taci. (...) În rostire, poezia poate deveni spectacol al cunoaşterii de sine." (Ion Caramitru)

Coaching in Performing Art - sesiuni de coaching individual ce vor facilita explorarea potenţialului artistic prin tehnici de introspecţie personală, coordonat de Monica Grigoriu, Narcisa Mocanu şi Horea Murgu.
Coachingul este o cale a prezenţei totale, o experienţă a trăirii şi a dialogului de substanţă. Este despre întâlnirea autentică, în care se comunică prin şi dincolo de cuvinte. Este un schimb complex şi subtil ce naşte un spaţiu al clarităţii, o călătorie a cunoaşterii de sine. Procesul de coaching este unul amplu şi de profunzime, prin care persoana implicată are posibilitatea de a-şi explora potenţialul şi de a potenţa prin soluţii şi angajament propria performanţă. În acest caz, performanţa scenică.

Aproape totul... despre casting - întâlnire cu Florentina Bratfanof, Casting Director

Workshop la Gala HOP înseamnă muncă, dedicare, curiozitate, toate pentru transformarea actorului în ACTORUL TOTAL. Vor fi patru zile de lucru intens la Costineşti, la finalul cărora concurenţii vor fi mai pregătiţi pentru profesia plină de provocări pe care au ales-o.

Gala Tânărului Actor HOP este un proiect al UNITER care sprijină debutul tinerilor artişti oferind oportunităţi de formare profesională şi viitoare colaborări.
Directorul artistic al Galei HOP este actorul şi profesorul universitar Miklós Bács.

Organizatori: UNITER şi Vox Maris Grand Resort Costineşti
Proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale
Co-producător: Societatea Română de Televiziune
Parteneri: Centru Cultural "Ştefan Iordache" şi Primăria Sector 5, Teatrul Naţional "I.L.Caragiale" din Bucureşti, ITI - Institutul International de Teatru, Secţia Română, TIFF
Văzut de: Radio Guerilla
Partener de tradiţie: Societatea Română de Radiodifuziune
Partener de monitorizare: MediaTrust


0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus