septembrie 2018
Concursul Internaţional George Enescu, 2018
Doi tineri artişti din Franţa, doi din Germania, doi din Japonia şi câte unul din Olanda, Norvegia, Bulgaria, România, China, Australia, Italia, Estonia, Israel şi Statele Unite ale Americii s-au calificat în Etapa a II-a a Secţiunii de Violoncel a Concursului Internaţional "George Enescu" 2018.

Etapa I a Concursului Internaţional "George Enescu" 2018, Secţiunea Violoncel, s-a desfăşurat în zilele de 2, 3 şi 4 septembrie 2018, la Universitatea de Muzică din Bucureşti.

Juriul de specialitate a decis marţi seară, 4 septembrie 2018, concurenţii calificaţi pentru Etapa a II-a a Concursului. Datorită nivelului de performanţă ridicat al concurenţilor înscrişi la Concursul Enescu 2018, juriul de specialitate a decis selectarea a 18 tineri muzicieni care vor merge mai departe în cadrul Concursului Enescu 2018, în loc de 16.


Concurenţii calificaţi sunt:
Stanislas Kim (Franţa), Ileana Stefania Waldenmayer (Italia), Antonin Musset (Franţa), Giljae Lee (Coreea de Sud), Sandra Lied Haga (Norvegia), Keisuke Morita (Japonia), Laura Moinian (Germania), Anastasia Feruleva (Olanda), Atanas Krastev (Bulgaria), Florian Pons (Franţa), Anouchka Hack (Germania), Constantin Borodin (România), Shizuka Mitsui (Japonia), Yibai Chen (China), Johannes Gray (SUA), Haran Meltzer (Israel), Guillaume Wang (Australia), Marcel Johannes Kits (Estonia).

Juriul Secţiunii de Violoncel a ediţiei 2018 a Concursului Enescu este format din David Geringas, (Preşedintele Juriului), Raphael Wallfisch, Leonid Gorokhov, Alexandra Guţu, Jian Wang, Tsuyoshi Tsutsumi, Myung-Wha Chung, Philippe Muller şi Marin Cazacu.

Etapa a II-a (eliminatorie) a Concursului Enescu se desfăşoară în zilele de 6 şi 7 septembrie 2018, începând cu ora 10:00, la Ateneul Român. Semifinala se va desfăşura pe 9 septembrie 2018. Finala Concursului, Secţiunea Violoncel, constând în trei concerte cu orchestră, cu participarea extraordinară a Orchestrei Filarmonicii George Enescu, dirijor Paul Watkins, va avea loc pe 11 septembrie 2018, de la ora 18:00, în Sala Mare a Ateneului Român. Biletele pentru Finala de Violoncel sunt disponibile în reţeaua Eventim - bilete aici.


Între 1 şi 23 septembrie 2018, 270 de tineri artişti din 39 de ţări pe tot globul vin la Bucureşti să intre în competiţie pentru a câştiga un trofeu în cadrul ediţiei 2018 a Concursului Enescu.
Cu vârste cuprinse între 16 ani - cel mai tânăr concurent înscris în concurs - şi 33 de ani - vârsta maximă admisă, tinerii muzicieni susţin recitaluri cu unele dintre cele mai cunoscute lucrări ale secolului XX, dar şi ale compozitorului George Enescu, în interpretări diferite. Concurenţii evoluează în faţa juriului de specialitate, format din mari muzicieni consacraţi şi în faţa publicului în cele trei etape de concurs şi în cadrul Galelor Finale cu Orchestră, pentru cele trei secţiuni: Violoncel, Vioară şi Pian. La secţiunea Compoziţie, lucrările vor fi jurizate în formatul original, acestea fiind trimise de fiecare candidat în parte şi având numele secretizat până la încheierea procesului de jurizare.

La 60 de ani de la prima ediţie, înplin an de sărbătoare a Centenaruluişi a 137 de ani de la naşterea compozitorului George Enescu, Concursul Internaţional George Enescu propune publicului o experienţă unică, şi extinde perspectivele culturale şi educaţionale într-un început de dezbatere despre felul în care muzica clasică poate transforma şi construi o societate.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să accesaţi www.festivalenescu.ro.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus