septembrie 2018
Concursul Internaţional George Enescu, 2018
Etapa II a Concursului Internaţional "George Enescu" 2018, Secţiunea Violoncel, s-a desfăşurat în zilele de 6 şi 7 septembrie 2018, la Ateneul Român din Bucureşti. Juriul de specialitate a decis vineri, 7 septembrie 2018, concurenţii calificaţi pentru Semifinala Concursului: Stanislas Kim (Franţa), Sandra Lied Haga (Norvegia), Atanas Krastev (Bulgaria), Florian Pons (Franţa), Shizuka Mitsui (Japonia), Yibai Chen (China), Marcel Johannes Kits (Estonia).

Juriul Secţiunii de Violoncel al ediţiei 2018 a Concursului Enescu este format din David Geringas, (Preşedintele Juriului), Raphael Wallfisch, Leonid Gorokhov, Alexandra Guţu, Jian Wang, Tsuyoshi Tsutsumi, Myung-Wha Chung, Philippe Muller şi Marin Cazacu.


Semifinala Concursului Enescu se va desfăşura în ziua de 9 septembrie 2018, începând cu ora 09:00, respectiv ora 17:00, la Ateneul Român.

Finala Concursului, Secţiunea Violoncel, constând în trei concerte cu orchestră, cu participarea extraordinară a Orchestrei Filarmonicii George Enescu, dirijor Paul Watkins, va avea loc pe 11 septembrie, de la ora 18:00, în Sala Mare a Ateneului Român. Biletele pentru Finala de Violoncel sunt disponibile în reţeaua EVENTIM
.
Între 1 şi 23 septembrie, 270 de tineri artişti din 39 de ţări pe tot globul vin la Bucureşti să intre în competiţie pentru a câştiga un trofeu în cadrul ediţiei 2018 a Concursului Enescu.

Cu vârste cuprinse între 16 ani - cel mai tânăr concurent înscris în Concurs - şi 33 de ani - vârsta maximă admisă, tinerii muzicieni susţin recitaluri cu unele dintre cele mai cunoscute lucrări ale secolului XX, dar şi ale compozitorului George Enescu. Concurenţii evoluează în faţa juriului de specialitate, format din mari muzicieni consacraţi şi în faţa publicului în cele trei etape de concurs şi în cadrul Galelor Finale cu Orchestră, pentru cele trei secţiuni: Violoncel, Vioară şi Pian. La secţiunea Compoziţie, lucrările vor fi jurizate în formatul original, acestea fiind trimise de fiecare candidat în parte şi având numele secretizat până la încheierea procesului de jurizare.

La 60 de ani de la prima ediţie, în plin an de sărbătoare a Centenarului şi a 137 de ani de la naşterea compozitorului George Enescu, Concursul Internaţional George Enescu propune publicului o experienţă unică, şi extinde perspectivele culturale şi educaţionale într-un început de dezbatere despre felul în care muzica clasică poate transforma şi construi o societate.


0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus